Volledig elektrisch in 2035: Italië wil er niet van weten!

De Italiaanse overheid wil Europa ervan overtuigen om terug te komen op die beslissing.

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 17 februari 2023
  • Elektrisch

Deze week keurde het Europese Parlement het verbod op verbrandingsmotoren in 2035 goed. Concreet betekent die beslissing dat er binnen iets meer dan 10 jaar geen auto’s met benzine- of dieselmotor meer verkocht mogen worden om het Oude Continent. Een onomkeerbare beslissing? Niet noodzakelijk. De tekst voorziet immers een herzieningsmogelijkheid, waarbij de beslissing in 2026 opnieuw bekeken wordt. Binnen 3 jaar gaan de Europese leiders dus terug rond de tafel zitten om te bekijken of de genomen beslissing realistisch en houdbaar is, zowel wat de elektriciteitsvoorziening betreft als de uitrusting.

In 2026 wordt alles dus opnieuw bestudeerd om te zien of het verbod in 2035 behouden blijft of dat de verkoop van nieuwe benzine- en dieselauto’s toch langer toegelaten zal zijn.

Italië staat op de rem

Niet alle landen van de Unie staan achter de beslissing. Allesbehalve zelfs, te beginnen met Italië. De Italiaanse minister voor bedrijven, Adolfo Urso, vertelde aan de krant ‘La Stampa’ dat “elektriciteit geen religie is maar een technologie”, en dat er “een neutrale benadering moet zijn op dat vlak”. De Italiaanse overheid zet dus in op een strategie die de volledige overschakeling naar elektrische mobiliteit op middellange termijn wil vermijden.

En Adolfo Urso gaat nog een stap verder en zegt dat een verbod op benzine en dieselwagens “het resultaat zou zijn van een ideologische kortetermijnvisie die geen rekening houdt met de realiteit, alsof er niets gebeurd zou zijn ondertussen”. De grootste vrees is dat, na de afhankelijkheid van Russische fossiele brandstoffen, het Oude Continent afhankelijk zou worden van China, het eldorado van de groene technologieën en schaarse grondstoffen.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: JLR.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
De Mazda MX-30 R-EV in 7 cijfers

De Mazda MX-30 R-EV in 7 cijfers

Met deze nieuwe ‘R-EV’-versie van de MX-30 kondigt Mazda de terugkeer aan van de wankelmotor naar de automarkt. We lichten deze originele insteek uit in 7 cijfers.

Land Rover viert 75ste verjaardag van de Defender met Lego

Land Rover viert 75ste verjaardag van de Defender met Lego

En voor deze speciale gelegenheid kan je jezelf een verjaardagscadeau kopen in de vorm van een bouwdoos. De bestellingen worden begin april geopend.

Ferrari Roma gaat uit zijn dak

Ferrari Roma gaat uit zijn dak

De ‘Dolce Vita’ gaat door bij Ferrari, nu ook in open lucht!

D’Ieteren: 75 jaar invoerder van Volkswagen in België

D’Ieteren: 75 jaar invoerder van Volkswagen in België

Op 17 maart 1948 ondertekenen Anciens Établissements D’Ieteren Frères en de Volkswagen-fabriek een invoercontract voor België. Het begin van een lang en spannend avontuur... waarvan nog veel interessante hoofdstukken geschreven zullen worden!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 28.490
2021
31.314 km

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
32.000 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km