Volvo onthult zijn nieuwe C40 Recharge

Met dit nieuwe model richt de constructeur zich resoluut op de toekomst.
  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 02 maart 2021
  • Lancering

Volvo onthult zijn nieuwe C40 Recharge

Volvo heeft het tweede model onthuld uit zijn 40-reeks. Het is een puur elektrische SUV met de naam C40 Recharge en een uiterlijk dat duidelijk geïnspireerd is op de XC40. Het grote verschil zit hem in de daklijn, die zoals bij een coupé schuin afloopt aan de achterkant.

Polestar-genen

De C40 Recharge is de eerste Volvo die als een puur elektrisch model is ontwikkeld, naar het voorbeeld van zijn grote broer Polestar 2. Technisch gezien gebruikt de hightech cross-over twee elektromotoren van elk 150 kW, een op de vooras en de andere achteraan. Dat maakt van hem dus een vierwielaandrijver. Het geheel kan putten uit een accupakket van 78 kWh dat tot 80 procent kan worden opgeladen in 40 minuten – op voorwaarde dat een snellaadpaal van 150 kW voorhanden is.

Het totaalvermogen piekt op liefst 408 pk met een comfortabel koppel van 660 Nm. Qua rijbereik spreekt Volvo van iets meer dan 400 kilometer (420 kilometer volgens de WLTP-norm) en het zegt dat dit met softwareupdates op gezette tijden nog kan worden vergroot. Qua prestaties wordt de 0 naar 100 km/u verteerd in 4,9 seconden terwijl de topsnelheid op 180 km/u begrensd is. Het model heeft twee koffers: een achteraan van tot 489 liter en een vooraan van 31 liter.

De C40 Recharge heeft verder een infotainmentsysteem dat samen met Google is ontwikkeld en dat we al kennen uit andere recente modellen van het merk. Toekomstige eigenaars zullen op die manier kunnen rekenen op een lijst van beproefde diensten zoals Google Maps, Waze en YouTube Music. Dankzij automatische updates kunnen de auto en zijn uitrusting bovendien bij de tijd blijven.

Volvo onthult zijn nieuwe C40 Recharge

Online verkoop en einde van de fossiele tijd

Tegelijk met de onthulling van de C40 Recharge deed Volvo nog twee andere belangrijke mededelingen: de komst van onlineverkoop (die van start gaat met dit model), die naar het hele productgamma zal worden veralgemeend, en de verdwijning van alle verbrandingsmotoren uit het aanbod tegen 2030. De constructeur heeft zich ook tot doel gesteld om tegen 2025 minstens de helft van zijn verkoopcijfers uit elektrische voertuigen te halen. Een gewaagde zet…

De nieuwe cross-over wordt in Gent gebouwd naast de XC40 en wordt geleverd met diverse diensten zoals bijstand onderweg, verzekeringspakketten, oplaaddiensten voor thuis en diverse onderhoudsformules. De productie van het model begint deze herfst.

Volvo onthult zijn nieuwe C40 Recharge

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Lexus LX kiest voor giga-radiatorrooster

Lexus LX kiest voor giga-radiatorrooster

De Lexus-versie van de Toyota Land Cruiser komt niet naar Europa, maar dat maakt zijn design er niet minder… interessant om.

Mini Moke nu ook elektrisch

Mini Moke nu ook elektrisch

De kleine strandauto was vorig jaar terug op de markt gebracht met een verbrandingsmotor, maar zal vanaf 2022 enkel nog verkrijgbaar zijn in een puur elektrische variant.

30.000 banen op de tocht bij Volkswagen?

30.000 banen op de tocht bij Volkswagen?

De CEO en de directie zijn het niet eens over die vraag.

LG betaalt General Motors 1,9 miljard dollar schadevergoeding

LG betaalt General Motors 1,9 miljard dollar schadevergoeding

De batterijfabrikant heeft geen keuze nadat zoveel exemplaren van de Chevrolet Bolt spontaan in brand zijn gevlogen.

Aanbevolen tests voor jou

3,6 /5 Test: Cupra Born, gepeperde ID

Test: Cupra Born, gepeperde ID

Cupra is het sportieve merk van Seat. De nieuwe Born profileert zich als een VW ID.3 met een Spaans sausje en een sterker dynamisch karakter. Dat moeten we eens nagaan…

3,7 /5 Test: Lexus NX, comfort aan de stekker

Test: Lexus NX, comfort aan de stekker

Lexus introduceert de tweede generatie van zijn NX. Zonder een revolutie te ontketenen evolueert hij op nagenoeg elk vlak, en geen klein beetje. Hij biedt zelfs een plug-inhybride versie aan, een grote première voor de Japanse autobouwer.

3,5 /5 Test: MG Marvel R, de strijd gaat voort

Test: MG Marvel R, de strijd gaat voort

De Chinees geworden Britse autobouwer MG lanceert zijn tweede elektrische model na de SUV ZS. Deze keer gaat het om een grotere SUV met futuristische lijnen: de Marvel R. Kan die de Europese markt veroveren?

Hyundai Tucson Plug-in vs Jeep Compass 4xe: SUV’s aan de stekker

Hyundai Tucson Plug-in vs Jeep Compass 4xe: SUV’s aan de stekker

De populaire Hyundai Tucson en Jeep Compass hebben voortaan allebei een plug-inhybride motorversie om de fleet aan te spreken. Welke van deze twee 4x4’s onder stroom is de meest aantrekkelijke voor dagelijks gebruik?

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Zoveel kost de nieuwe Opel Astra (plug-inhybride)

Zoveel kost de nieuwe Opel Astra (plug-inhybride)

Opel heeft de bestelboekjes geopend voor zijn nieuwe Astra, zowel met verbrandingsmotoren als in zijn plug-inhybride varianten. Wat kost hij?

5 dingen die je moet weten voor je koopt: Daihatsu Copen, de grappigste onder de roadsters?

5 dingen die je moet weten voor je koopt: Daihatsu Copen, de grappigste onder de roadsters?

Wil je een betrouwbare Japanse roadster, maar wil je je onderscheiden van de vele Mazda MX-5's? Dan is de Daihatsu Copen een mooi alternatief! Dit zijn 5 dingen die je moet weten voor je voor zijn charmes valt!

Te koop: deze BMW Z1 is splinternieuw

Te koop: deze BMW Z1 is splinternieuw

Nog een bijzonder stuk op de Bonhams-veiling die op 10 oktober 2021 plaatsvindt in het Zoute. Na de Ferrari F40 met heel weinig kilometers is hier nu een BMW Z1 die… nog nooit heeft gereden.

Te koop: mysterieuze Ferrari F40 die 30 jaar verborgen is gebleven… in België

Te koop: mysterieuze Ferrari F40 die 30 jaar verborgen is gebleven… in België

Op zijn ondertussen traditionele jaarlijkse veiling van het Zoute (10 oktober 2021) biedt Bonhams een ongelooflijke Ferrari F40 aan, die 30 jaar lang geen daglicht heeft gezien in België.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 19.998
2021

Benzine, Andere

€ 22.748
2021
€ 81.923
5 km

Benzine, Manueel

€ 19.998
2021

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Diesel, Automaat

€ 33.000
2018
40.522 km

Diesel, Automaat

€ 35.799
2020
14.000 km

Benzine, Automaat

€ 38.999
2019
22.000 km

Diesel, Manueel

€ 7.999
2012
66.000 km