Volkswagen ID. Buzz GTX: Bulli met sportschoenen

Het sportieve elektrische busje van Volkswagen sprint van 0 naar 100 km/u in 6,5 seconden!

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 21 maart 2024
  • Elektrisch

GTX zijn de drie letters die Volkswagen gebruikt om zijn sportieve elektrische modellen te omschrijven. Na onlangs nog de ID.3 GTX en de ID.7 Tourer GTX te hebben onthuld, is het nu aan de ID. Buzz om zijn sportschoenen aan te trekken! Er worden twee wielbasislengtes en twee batterijen aangeboden door de constructeur: een korte versie met plek voor 5 of 6 personen en een batterij van 79 kWh, en een lange wielbasis met tot 7 zitplaatsen en een batterij van 86 kWh. Het busje weet daarmee in slechts 6,5 seconden van 0 tot 100 km/u te sprinten!

Een van de voordelen van de GTX is zijn 4Motion-vierwielaandrijving dankzij een extra elektromotor op de vooras, die in tandem werkt met het bestaande exemplaar achterin en een gecombineerd vermogen oplevert van 250 kW, of 340 pk. Dat geeft hem niet enkel meer tractie op een gladde ondergrond en flukse acceleraties, maar ook een hoger trekvermogen: 1.800 kg (met een geremde aanhangwagen en een helling tot 8%) voor de ID. Buzz GTX en 1.600 kg voor de ID. Buzz GTX met lange wielbasis. Een winst van respectievelijk maar liefst 800 en 600 kilo ten opzichte van de klassieke ID. Buzz.

VIP-behandeling

Om zich te onderscheiden van de gewone ID. Buzz, krijgt de GTX enkele unieke elementen: een specifieke neus met een GTX-bumper, een zwarte grille en nieuwe zijdelingse windgeleiders, 19-inch velgen (optioneel tot 21 inch) en een nieuwe kersrode lak (maar je kan ook kiezen uit zes andere gewone kleuren en vier tweekleurige combinaties).


Aan boord is er ook het een en ander gewijzigd, met een donkere sfeer die het sportieve karakter van het model onderstreept. Een nieuw XXL-panoramadak maakt zijn debuut op de versie met lange wielbasis, gemaakt uit een multilaags glazen paneel met een elektrochromatische laag die met een druk op de knop kan worden verduisterd. Zo blijft het nog koel aan boord wanneer de auto in de zon staat. Tenslotte kan je via het Wellness-menu de sfeer aan boord aanpassen naar gelang je gemoedstoestand, maar ook bijvoorbeeld een massage krijgen - op voowaarde dat je de massagezetels hebt besteld. Nog een hightech snufje: het Park Assist Plus-systeem omvat nu een Remote-functie waarmee je vanop afstand parkeermanoeuvres kan uitvoeren via je smartphone!

De ID. Buzz GTX kan vanaf de zomer worden besteld, de eerste exemplaren worden geleverd in de herfst van 2024.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Volkswagen.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km