Waarom is deze zwarte Ferrari Testarossa zo bijzonder?

Deze Ferrari is zonder twijfel een bijzondere ontdekking! RM Sotheby’s zal ‘m op 10 december in New York veilen. Maak je klaar voor een uitzonderlijke wagen met een al even uitzonderlijke geschiedenis…

  • Piette François
  • 23 november 2015

Het is niet zijn zeldzame kleurcombinatie van een zwart koetswerk met een zwart interieur die de wagen zo uitzonderlijk maakt. Het gaat wel over het aantal kilometers dat hij heeft gereden: 296! Inderdaad, sinds hij de fabriekshallen in 1991 verliet, reed deze wagen minder dan 300 km. We leggen uit waarom.

Een Miami Vice-fan
De eigenares van deze wagen kocht de zwarte Ferrai in 1991 omdat ze zo’n grote fan van Miami Vice was. Ze bestelde de wagen bij een dealer in Toronto en liet die niét bij haar thuis afleveren. De Testarossa ging meteen de vrachtwagen op en werd afgeleverd bij Performance Cars in St. Catharines, Ontario, Canada.

Enkel rondjes rond het blokje
De eigenaar had de bedoeling om regelmatig met de wagen te gaan rijden, maar die plannen werden - zoals zo vaak - ingehaald door een te drukke agenda. En zo bleef de Ferrari wachten op de sporadische momenten dat de eigenares toch de tijd had om er af en toe een rondje ‘rond het blokje’ mee te rijden. De korte ritjes eindigden steevast bij de dealer die de wagen weer in ontvangst nam.

Nieuwstaat
Zijn koetswerk en het interieur verkeren dus in nieuwstaat. Sterker zelfs, dit moet de best geconserveerde Testarossa ter wereld zijn. Ondanks het zeer lage aantal kilometers moest de wagen zich steeds in rijwaardige conditie bevinden. Het onderhoud is dus tot in 2014 minutieus opgevolgd.

Voor jou? 
Ben je ook een die hard fan van Miami Vice? Stip dan 10 december aan in je agenda, want dan gaat deze black beauty onder de hamer. Hij staat momenteel in de catalogus met een richtprijs van 350.OOO euro. Voordat je er mee op de baan gaat, raden we wel aan om zowel de riemen te vervangen als ‘m een groot onderhoud te geven, want die klussen werden voor het laatst in 2007 en 2014 uitgevoerd.

Meer lezen over:

Over de auteur: Piette François

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km