Deze Jaguar E-Type is verkocht voor 1,06 miljoen euro!

Deze Jaguar is niets minder dan de duurste E-Type ooit geworden! En als we zijn geschiedenis bekijken, snappen we waarom...

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 12 september 2023

Het gebeurt niet elke dag dat een Jaguar een wereldrecord breekt, zeker nu het merk min of meer in winterslaap is. Maar het gaat dan ook niet om een nieuw model, maar om een auto uit 1961 die de duurste E-Type ooit verkocht is geworden! En het is niet zomaar een E-Type, het gaat om het allereerste klantenexemplaar en de 4e cabrio die het stuur rechts had zitten. 

Uitzonderlijke lijn en motor

De E-Type is misschien wel het belangrijkste model dat Jaguar ooit op de markt heeft gebracht. Het is zelfs "de mooiste auto ter wereld", aldus een zekere Enzo Ferrari. Geen slechte referentie. Net als alle E-Types van de eerste generatie, wordt dit exemplaar aangedreven door een 3,8 liter zescilinder-in-lijn van 265 pk, een vermogen dat beschikbaar werd bij 5.500 toeren per minuut. Een knappe cavalerie die uitsluitend naar de achterwielen wordt overgedragen dankzij een manuele vierversnellingsbak. En hij is niet enkel snel in een rechte lijn, dankzij zijn schijfremmen en zijn onafhankelijke ophanging op elke hoek kan je er ook een bocht mee om. Twee hoogst moderne technologieën voor de jaren '60.


De duurste ter wereld voor €1,06 miljoen

Naast zijn legendarische motor en zijn simpelweg magnifieke lijn, onderging dit exemplaar een complete restauratie die meerdere jaren heeft geduurd. Om maar te zeggen dat de Britse sportwagen in een absoluut perfecte staat verkeert. Als bewijs won hij zelfs een prijs op het Goodwood Festival of Speed in 2018. Het resultaat is een verkoopprijs van 1,06 miljoen euro tijdens een veiling van Gooding & Company, waarmee het de duurste E-Type is die ooit is verkocht. Maar als er een Jaguar is die een dergelijk record zou breken, dan is het deze wel.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Jaguar? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Jaguar-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: Gooding & Company.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Welke Ford Mustang Mach-E moet je kiezen?

Welke Ford Mustang Mach-E moet je kiezen?

Voor een elektrische wagen moet je andere keuzes maken dan voor een auto met verbrandingsmotor: batterijcapaciteit, aantal motoren en/of vermogen, type boordlader, enzovoort. Hoe moet je dan kiezen? Laten we eens oefenen met het gamma van de Ford Mustang Mach-E.

Volvo stopt met diesel!

Volvo stopt met diesel!

De allerlaatste Volvo op diesel zal begin 2024 worden geproduceerd. Daarna stopt de Zweedse constructeur volledig met dit type brandstof.

Dit is de prijs van de ideale Ford Ranger (2023)

Dit is de prijs van de ideale Ford Ranger (2023)

De nieuwe generatie van de populaire pick-up van Ford wordt nu gelanceerd. Maar welke versie moet je kiezen? En wat is de prijs, inclusief promoties, van de 'ideale' Ranger op dit moment?

Dit is de Belgische prijs van de Polestar 2 (2024)

Dit is de Belgische prijs van de Polestar 2 (2024)

Polestar heeft niet enkel het design en het rijbereik verbeterd van de Polestar 2 voor modeljaar 2024, maar ook de prijzen zijn (iets) lager in België. Hier het overzicht.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.000
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km