Jeep Wrangler ook vernieuwd voor Europa

De Jeep Wrangler is vernieuwd en blijft daarmee ook in Europa beschikaar. Je kan hem echter enkel als plug-inhybride krijgen, waardoor de Gladiator moet verdwijnen...

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 13 september 2023
  • Sector

Na afgelopen april te zijn voorgesteld op het autosalon van New York, is de facelift van de Jeep Wrangler nu ook klaar voor Europa. Hoera! Naast een vernieuwd design, gaat deze update vooral gepaard met een nieuw centraal aanraakscherm van 12,3 inch, standaard meegeleverde gordijnairbags en een adaptive cruise control die zelf tot stilstand kan komen. Daarmee is de Amerikaanse terreinwagen weer mee met zijn tijd.



Enkel als Jeep Wrangler 4xe 

Zoals nu al het geval is, is de Wrangler enkel beschikbaar in België met de plug-inhybride 4xe-aandrijflijn. Die koppelt een 2 liter-viercilinder turbobenzinemotor aan een elektromotor met een batterij van 17 kWh, voor een totaal van 280 kW (380 pk), 637 Nm en een volledig elektrisch rijbereik van zo'n 40 kilometer. De iconische Amerikaanse 4x4 wordt nog steeds aangeboden als Sahara of als Rubicon op onze markt. We weten echter nog niet hoeveel ze zullen kosten. Wat Jeep wel al meegeeft, is dat de eerste exemplaren worden geleverd in de eerste helft van 2024.



Wrangler blijft, maar de Gladiator moet vertrekken

Helaas is het niet allemaal goed nieuws bij Jeep. Terwijl de Wrangler wel meegaat met zijn tijd, neemt zijn tegenhanger met laadbak, de Gladiator, binnenkort afscheid van de Europese markt na slechts 2 jaar hier verkocht te zijn. Gelukkig vertrekt de pick-up niet in alle stilte en komt er nog een 'Farout Final Edition'-afscheidsreeks met een unieke look. Deze versie heeft nog steeds de 3 liter-dieselmotor van 264 pk en 600 Nm, gekoppeld aan een 8-trapsautomaat en met een Belgische vanafprijs van 77.900 euro.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een nieuwe Jeep? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze nieuwste autozoekertjes hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

De opvolger van de Chiron is voor het eerst te zien onder een bijzonder kleurrijke laag camouflage.

Cupra Formentor en Leon nu nog pittiger!

Cupra Formentor en Leon nu nog pittiger!

Naast een nog agressievere look, krijgen de Cupra Formentor en Leon nieuwe motorisaties die krachtiger zijn en meer rijbereik halen.

Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Onze spionnen hebben prototypes van de Audi A6 e-tron gespot met brede wielkasten en grote remschijven en -klauwen, die doen vermoeden dat we ook elektrische S- en RS-versies krijgen.

Polestar 5 laadt op in 10 minuten!

Polestar 5 laadt op in 10 minuten!

Een prototype van de Polestar 5 heeft van 10 tot 80% kunnen opladen in slechts 10 minuten dankzij een constant laadvermogen van 310 kW en pieken van 370 kW!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km