Cadillac Vistiq: tussen Escalade iQ en Lyriq

Cadillac heeft nog een nieuwe elektrische SUV klaar, maar afgezien van zijn naam krijgen we er nog niet veel over te horen. En laten we hopen dat de Vistiq niet met dezelfde naam naar Europa komt...

  • Möller  Yeelen Möller Yeelen
  • 15 december 2023
  • Elektrisch

Het is alweer even geleden dat wij een nieuwe Cadillac hebben zien rijden, maar aan de overkant van de grote plas is het Amerikaanse premiummerk hard aan het werk om zijn gamma te elektrificeren. Het begon allemaal in 2021, toen de Lyriq voor het eerst werd gepresenteerd, een middelgrote elektrische SUV met een strak maar opvallend design. Een jaar later volgde de Celestiq, een elektrische luxelimousine met een basisprijs van maar liefst 340.000 dollar, waarmee Cadillac zich niet op BMW of Mercedes richt, maar meteen op Rolls-Royce en Bentley. En eerder dit jaar kwam dan de elektrische Escalade iQ, die in elk opzicht extreem is (200 kWh!), maar qua prijs dan weer iets redelijker voor de dag komt: vanaf 130.000 dollar.

Visstick?

Nu is er nog een vierde telg in de EV-familie van Cadillac: de Vistiq. Een naam die eerder past bij een aprilvis dan bij een premium elektrische SUV, maar dat terzijde. Deze Vistiq moet het gat opvullen tussen de Lyriq en de Escalade iQ als premium gezins-SUV met 7 zitplaatsen. Kijken we naar het huidige gamma van het merk, dan lijkt deze Vistiq het elektrische equivalent te worden van de XT6, een 5,04 m lange SUV met eveneens 7 zitplaatsen met een kofferruimte van 357 tot 2.229 liter (handig voor gezinnen, toch?) die in 2019 op de markt kwam. Ook qua design lijken beide modellen best wat gelijkenissen te hebben, al krijgt de Vistiq nog wat typische iQ-trekjes zoals de gesplitste achterlichten en de afgesloten grille.


Cadillac XT6

Wachten op 2024


De technische details zijn we je nog schuldig, want Cadillac heeft zowat het omgekeerde gedaan van pakweg Porsche of Renault door eerst de foto’s te tonen en later pas de specs te geven. Voor alle details en de prijzen is het nog wachten tot volgend jaar. Cadillac geeft in het persbericht wel mee dat het merk “nu een EV heeft voor de meeste luxesegmenten” en dat de elektrische modellen van het merk “de meeste luxe-SUV-segmenten zullen dekken voor belangrijke wereldmarkten in de komende twee jaar”. Krijgen we dan eindelijk een comeback van Cadillac in Europa, nu het merk niet langer gestraft wordt door zijn fiscaal ongunstige motoren?

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Cadillac? Kies uit meer dan 45.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Cadillac-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Möller  Yeelen
Over de auteur: Möller Yeelen Yeelen is al autogek van toen de rode auto’s nog altijd wonnen in de Formule 1, sinds 2018 heeft hij er ook zijn werk van gemaakt. Moest hij kunnen, zou hij een loods vullen met een eclectische collectie van schattige stadswagens tot iconische supercars, maar voorlopig kan hij die droom enkel waarmaken in Gran Turismo...

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km