Aznom Palladium: de meest bling-bling pick-up ooit

Deze rijdende UFO is gebaseerd op de Dodge Ram 1500.
  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 06 november 2020
  • Lancering

De vierwieler die je hier ziet is een uniek geval. Aznom Automotive uit Monza in de buurt van Milaan heeft beslist om de dikke pick-up Dodge Ram 1500 onder handen nemen zodat het lijkt alsof hij door een prestigeconstructeur is gebouwd. Het gevaarte heet Palladium en combineert de uitzonderlijke offroadprestaties van de Ram met het comfort en de luxe van een Britse limousine.

Onder de motorkap ligt de dikke Hemi-V8 van 5,7 liter, die het monster ondanks het enorme gewicht van 2.650 kilo naar 100 km/u stuwt in 4,5 seconden. De topsnelheid van zijn kant is begrensd op 210 km/u. Een achttrapsautomaat moet de 700 pk van de Amerikaanse achtcilinder verteren.

Alles behalve een Ram

Mechanisch is de Palladium gebaseerd op de Ram 1500, maar visueel heeft hij absoluut niets meer met die pick-up te maken. Gedaan met de gespierde welvingen van de Amerikaan, die hebben hier plaats gemaakt voor strakkere lijnen en een gesofisticeerd uiterlijk. De ingenieurs en designers van Aznom hebben sterk ingezet op koolstofvezel (vooral voor het dak en de motorkap) en op composietmaterialen (vooral dan voor de bumpers) om van het overgewicht van de Palladium zo veel mogelijk te beperken.

Twee merkwaardige details springen in het oog: het horizontale kijkgat dat de passagiers achterin net voldoende zicht biedt en het indrukwekkende radiatorrooster vooraan op het model. Achteraan onderscheidt hij zich door twee welvingen die van het centrum van de kofferklep vertrekken en naar de vleugels lopen, maar ook twee forse rechthoekige uitlaatpijpen.

De metamorfose is ook in het interieur indrukwekkend. De robuuste kunststoffen van de Ram zijn vervangen door veel edeler materialen zoals leder, hout of aluminium. De middenarmsteun loopt door in een ingenieuze minibar, die hopelijk niet te veel door elkaar wordt gerammeld wanneer je met dit gevaarte over een hobbelige piste gaat rijden.

Uiteraard wordt de Palladium druppelsgewijs gebouwd (er is sprake van 10 exemplaren) en hij zou worden uitgevoerd naar het Midden-Oosten, Rusland, China en Noord-Amerika. Uiteraard kan hij tot in het uiterste worden gepersonaliseerd.

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Aznom Automotive.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Win een exclusieve, onvergetelijke off-road sensatie!

Win een exclusieve, onvergetelijke off-road sensatie!

Wij nodigen je graag uit voor een unieke, avontuurlijke dag met de nieuwe Ford Ranger en Ford Bronco!

Zeg niet langer Jaguar Land Rover, maar wel JLR

Zeg niet langer Jaguar Land Rover, maar wel JLR

En er is ook een nieuwe visuele identiteit.

Scoop: de Skoda Superb betrapt in Oostenrijk

Scoop: de Skoda Superb betrapt in Oostenrijk

Terwijl onze spionnen de berline ‘in zijn eentje’ konden fotograferen in de Oostenrijkse Alpen, was de Combi breakuitvoering er niet alleen...

De ID. Buzz wordt niet enkel langer

De ID. Buzz wordt niet enkel langer

Het ID. Buzz-gamma wordt uitgebreid met een lange versie die tot 7 inzittenden kan vervoeren, maar ook met een niet eerder verkrijgbare batterij en motor, naast een aantal andere nieuwigheden!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 25.990
2021
7.100 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km