Bugatti Chiron L’Ébé: het doek valt

De laatste exemplaren van de Chiron en Chiron Sport zijn vernoemd naar de dochter van Ettore Bugatti.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 21 juni 2022
  • Lancering
  • 3.890 weergaven

Bugatti-stichter Ettore Bugatti was een trots man. Zijn eerste van zes kinderen was een dochter, maar hij wilde zijn naam niet verloren zien gaan als ze ooit zou trouwen. Daarom noemde hij haar L’Ébé, naar de initialen van zijn naam. Bugatti kiest die naam nu voor een speciale editie van de Chiron, die met 3 exemplaren de laatste van het model voor Europa zijn.

Goud

De Bugatti Chiron is al een tijd uitverkocht, maar het merk bouwt dit jaar nog de laatste exemplaren. Voor Europa zijn dat dus drie exemplaren van de L’Ébé. De eerste twee exemplaren zijn ondertussen al geleverd, het exemplaar op de foto is de allerlaatste. Hij werd tegelijkertijd met de allereerste Centodieci afgewerkt.


Voor de L’Ébé liet Bugatti zich inspireren door de liefde van Ettore’s dochter voor Art Deco. De karakterlijnen van het model zijn dan ook uitgevoerd in goud, op een blauw getint koolstofvezel koetswerk. Ook het ‘EB’-logo, de grille en stukken van de motorafdekking worden getrakteerd op gouden accenten, net als de ‘L’Ébé’ signatuur op de onderkant van de spoiler en de instaplijsten.

Borduurwerk

Ook binnenin zijn heel wat ‘L’Ébé’-logo’s te vinden, maar in de deurpanelen ook een borduurwerk. Daarop is een evolutie te zien van de meest iconische auto’s van het merk: van de Grand Prix racers uit de begindagen van Bugatti, over de EB110 en de Veyron, tot de Chiron. De kleurstelling is daarbij omgekeerd op de bestuurders- en passagiersdeur. Een echt verzamelstuk dus, deze L’Ébé, al geldt dat natuurlijk een beetje voor elke Bugatti.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Bugatti.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Toyota: twee nieuwe C-segment SUV’s!

Toyota: twee nieuwe C-segment SUV’s!

Naast de 100% elektrische bZ Compact SUV concept, één van de 6 elektrische bZ-modellen die het merk in 2026 op de markt wil hebben, werkt Toyota ook aan een hybride opvolger voor de C-HR.

Lexus Electrified Sport: elektrisch, met ‘solid state’ en handgeschakeld?

Lexus Electrified Sport: elektrisch, met ‘solid state’ en handgeschakeld?

Het premium-merk van de Toyota-groep wil met zijn elektrische modellen inzetten op rijplezier, en haalt daarvoor alles uit de kast.

Video: de Tesla Semi met 800 km rijbereik is eindelijk geleverd bij Pepsi!

Video: de Tesla Semi met 800 km rijbereik is eindelijk geleverd bij Pepsi!

Het merk maakt van de gelegenheid gebruik om een video vrij te geven van zijn Semi die een volle aanhanger trekt over een traject van 800 km, en dat zonder te moeten opladen.

Dit is de EQT, zijn ‘Marco Polo’-module en de camperversie!

Dit is de EQT, zijn ‘Marco Polo’-module en de camperversie!

Met zijn elektrische bestelwagen wil Mercedes iedereen bedienen, van de kleinste tot de grootste avonturier.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Diesel, Automaat

€ 43.985
2020
29.840 km

Benzine, Automaat

€ 37.990
2021
20.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km