BYD Tang facelift heeft nu een fatsoenlijk rijbereik

De BYD Tang heeft een facelift gekregen op het autosalon van Genève. De 7-zits elektrische SUV haalt nu een fatsoenlijk rijbereik van meer dan 500 km, waardoor een van de grootste problemen van het model is opgelost.

  • Möller  Yeelen Möller Yeelen
  • 28 februari 2024
  • Lancering

BYD bracht niet enkel de imposante YangWang U8 mee naar het autosalon van Genève. Ook de Tang, een van de twee eerste modellen die het Chinese merk meebracht naar België eind 2022, mocht onder de spotlights staan met een facelift die de 7-zits SUV in één klap een pak aantrekkelijker maakt. En dan hebben we het niet over zijn design, al zijn de lijnen van de 4,97 m lange gezinswagen wel strakgetrokken, met een neus die meer in lijn ligt met de technisch gelijkaardige Han berline



Nu tot 530 km autonomie

Nee, de belangrijkste update is de toevoeging van een nieuwe Blade-batterij. Je moest het tot nu toe nog doen met een unit van 86,4 kWh, waarmee de Tang volgens de WLTP-cyclus net 400 km autonomie haalde (en waarmee je al blij mocht zijn met 300 km in de praktijk). Deze faceliftversie voor 2024 krijgt echter een flinke upgrade naar 108,8 kWh, waarmee de Tang voortaan tot 530 km haalt volgens de WLTP! Een flinke verbetering voor de inzetbaarheid van het model. En ook opladen gaat sneller, met nu tot 170 kW aan een snellader, tegenover 120 kW voordien.

Meer luxe aan boord

Daar houdt het nog niet op, want ook aan boord zijn er upgrades te vinden. Het centrale aanraakscherm meet voortaan 15,6 inch (vroeger 12,8 inch) en krijgt ook een software-update, terwijl ook de materialen aan boord zijn verbeterd. Op het dashboard is er nu suède te vinden, terwijl de zetels voortaan van nappaleer genieten. Vooraan heb je verwarmde én geventileerde zetels, en een glazen panoramadak wordt altijd meegeleverd. Tenslotte is er nog een nieuwe sfeerverlichting om het ook ’s nachts gezellig te maken in de BYD Tang.



Of deze upgrade ook een hogere prijs met zich meebrengt, zijn we je nog even schuldig. BYD belooft binnenkort alle technische details en prijzen bekend te maken. Hopelijk geniet de Han binnenkort ook van deze nieuwe batterij, waarmee de gestroomlijnde berline misschien wel meer dan 600 km haalt uit een laadbeurt...

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een elektrische auto? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste elektrische autozoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Möller  Yeelen
Over de auteur: Möller Yeelen Yeelen is al autogek van toen de rode auto’s nog altijd wonnen in de Formule 1, sinds 2018 heeft hij er ook zijn werk van gemaakt. Moest hij kunnen, zou hij een loods vullen met een eclectische collectie van schattige stadswagens tot iconische supercars, maar voorlopig kan hij die droom enkel waarmaken in Gran Turismo...

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

De opvolger van de Chiron is voor het eerst te zien onder een bijzonder kleurrijke laag camouflage.

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Onze spionnen hebben prototypes van de Audi A6 e-tron gespot met brede wielkasten en grote remschijven en -klauwen, die doen vermoeden dat we ook elektrische S- en RS-versies krijgen.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km