Cyan Racing P1800 GT: ouderwetse klasse

Cyan Racing, het vroegere Polestar-raceteam van Volvo, heeft een Grand Touring-versie uitgebracht van zijn restomod van de klassieke P1800. En het is een juweeltje geworden!

  • Möller  Yeelen Möller Yeelen
  • 19 februari 2024
  • Straf

Cyan Racing, het vroegere Polestar-raceteam van Volvo voor die merknaam werd gebruikt door de elektrische wagens van Geely en Volvo, is ook vandaag nog actief in onder meer het touringcarkampioenschap met de Lynk & Co 03, waarmee het in 2023 al voor de zesde keer kampioen werd. Maar de Zweedse ingenieurs hebben sinds 2020 ook een nieuwe hobby: de klassieke Volvo P1800, misschien wel de mooiste creatie aller tijden van het merk, moderniseren tot een capabele sportwagen die niets van zijn oude charmes verliest.

GT voor meer comfort

Dat leverde in 2020 dus de eerste versie op van de Volvo P1800 Cyan, die echt nog volledig op sport en pure rijsensaties was gericht, compleet met een van de TCR-racewagen afgeleide 2 liter-viercilinder turbo van 420 pk. Maar je kan niet altijd met het mes tussen de tanden rijden, zo weet ook Cyan Racing, waardoor het nu een GT-versie uitbrengt van deze prachtige coupé. Eentje die de scherpe randjes wat afvijlt en zin geeft om ook langere afstanden af te leggen.



Voor langere afstanden en binnenweggetjes

De Volvo P1800 Cyan GT heeft hetzelfde koetswerk uit staal en carbon, wat bijdraagt aan het lage wagengewicht van minder dan 1.000 kilo. Maar de ophanging is volledig instelbaar en wordt standaard geleverd met een setup die eerder voor bochtige binnenweggetjes geschikt is, dan voor trackdays. Ook de motor is geoptimaliseerd voor een bredere inzetbaarheid en kan naar wens afgesteld worden, waarbij klanten tot nu toe voor vermogens van 350 tot 420 pk hebben gekozen. De aandrijving gebeurt nog altijd op de achterwielen via een op maat gemaakte manuele vijfversnellingsbak van Holinger.

Prijs op aanvraag

Maar het is ook aan boord dat deze GT-versie het verschil maakt, met in het geval van de klantenwagen op de foto’s een zandkleurig interieur uit leer en stof, met comfortabele zetels en extra geluiddemping. De titanium rolkooi kreeg een andere vorm voor meer comfort, en de afwerking is naar een nieuw niveau gebracht, waardoor deze P1800 Cyan GT niet zou misstaan tussen de fraaiste supercars langs de Franse rivièra. De prijs? Die is op aanvraag, maar weet dat je 12 tot 15 maanden moet wachten op dit staaltje handwerk. Het wachten waard, denken we!

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Möller  Yeelen
Over de auteur: Möller Yeelen Yeelen is al autogek van toen de rode auto’s nog altijd wonnen in de Formule 1, sinds 2018 heeft hij er ook zijn werk van gemaakt. Moest hij kunnen, zou hij een loods vullen met een eclectische collectie van schattige stadswagens tot iconische supercars, maar voorlopig kan hij die droom enkel waarmaken in Gran Turismo...

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

De opvolger van de Chiron is voor het eerst te zien onder een bijzonder kleurrijke laag camouflage.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km