Top 5: onze favoriete kenmerken van de Dacia Duster 2024

Onze eerste indruk van de Dacia Duster 2024 was zeer positief. Dit zijn onze favoriete belangrijkste features van de betaalbare SUV.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 28 maart 2024
  • Divers

1. Starkle

Hoewel hij niet elektrisch of zelfs plug-inhybride is, is de Dacia Duster 2024 wel een stuk ecologischer dan zijn voorganger. Hij maakt veelvuldig gebruik van gerecycleerde materialen, ook aan de buitenkant, waar de zwarte beschermstukken zijn gemaakt uit ‘Starkle’. Dit nieuwe soort plastic bestaat uit tot 20% gerecycleerde materialen en heeft een gespikkeld patroon dat bijdraagt aan de charme van het model. Een leuk detail dat bijdraagt aan de hoogtepunten van deze nieuwe Dacia Duster 2024.



2. Vierwielaandrijving

Naast de ECO-G 100 en Hybrid 140 kan je de Dacia Duster 2024 ook nog steeds uitrusten met een klassieke benzinemotor, de TCe 130, die optioneel zijn 130 pk en 230 Nm onder de vier wielen verdeelt! Een vierwielaandrijving die volgens Dacia nog potenter is dan de vorige versie in het terrein. Dat kunnen we zeer binnenkort aan de tand voelen, maar het is nu al duidelijk dat deze functie de Dacia Duster 2024 tot een échte SUV maakt!



3. YouClip-accessoires

Onder onze favoriete kenmerken van de nieuwe Dacia Duster rekenen we ook de volledig nieuwe reeks YouClip-accessoires. Die zijn speciaal ontwikkeld voor de SUV en zijn in feite de productieversie van het montagesysteem dat we al zagen op de Manifesto-conceptcar. In de Duster kan je tot 8 verschillende accessoires monteren op de YouClip-punten, afhankelijk van het uitrustingsniveau, en dat zowat overal doorheen het interieur. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een smartphonehouder op het dashboard te monteren, een extra bekerhouder tussen de achterzetels of een haak in de koffer. Nog een innovatie van de Dacia Duster 2024 die ons doet uitkijken om ermee te rijden!



4. Zijn prijzen

Ondanks zijn interessante ontwerpdetails, is de Dacia Duster 2024 toch al beschikbaar vanaf een bodemprijs van slechts 18.990 euro! Helaas moeten we toegeven dat de standaarduitrusting van de Essential-instapversie, zoals de naam al doet vermoeden, op zijn zachtst gezegd ‘essentieel’ is. Maar vanaf de Expression, beschikbaar vanaf 20.990 euro, wordt het veel interessanter. Deze uitvoering heeft naar ons gevoel alles dat je nodig hebt! De grootste verschillen met de Extreme- en Journey-uitvoeringen, beschikbaar vanaf respectievelijk 23.990 euro en 22.690 euro, zijn te vinden in het uiterlijk van die twee topversies.



5. Zijn binnenruimte voor het formaat

De Dacia Duster 2024 is bijna net zo groot als zijn voorganger, met een lengte van 4,34 m, maar toch is het model ruimer geworden. Hij biedt niet enkel meer zitruimte op de achterbank om comfortabel plaats te bieden aan vier volwassenen, maar ook zijn koffer is gegroeid! Het laadvolume van de Duster 2024 neemt namelijk toe tot 472 liter. Op papier is deze ‘low-cost’ SUV aantrekkelijker dan ooit, maar er is nog één ding waar we op wachten: achter het stuur kruipen!



Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Dacia Duster ? Kies uit meer dan 45.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Dacia Duster zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km