Deze nieuwe Ferrari SP48 Unica is… uniek!

Zoals je al kan afleiden uit zijn naam, is er maar één exemplaar van deze Ferrari SP48 Unica. Een creatie op maat voor een “trouwe klant”.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 06 mei 2022
  • Lancering
  • 7.160 weergaven

Het is geen geheim: als je bankrekening (heel) goed gespekt is en je op een goed blaadje staat bij het merk, kan je een Ferrari op maat laten maken. We publiceerden onlangs nog een top 5 van de meest gegeerde unieke Ferrari’s

Deze SP48 Unica maakt de lijst van unieke Ferrari’s nog wat langer. Als nieuwste in de reeks van ‘one-off’-modellen van het merk met het steigerende paard in zijn logo, werd de SP48 Unica gebouwd op basis van de F8 Tributo

Hij onderscheidt zich echter qua looks dankzij een koetswerk dat hertekend werd met behulp van “procedurale parametrische vormgevingstechnieken” en “3D prototyping”. Moderne technieken die ervoor zorgden dat de grille en de luchtinlaten voor de motor helemaal herwerkt werden, laat het merk ook nog weten. Ook het raam in de kofferklep die gebruikt wordt op de F8 Tributo maakt plaats voor een gesloten exemplaar, en de ronde achterlichten worden vervangen door een smalle LED-strook. 

Ferrari toont geen foto’s van het interieur van deze unieke creatie, maar geeft wel mee dat er een bekleding gebruikt wordt in zwart, laser-geperforeerd Alcantara. 

De prijs van deze Ferrari “gemaakt voor een trouwe klant die betrokken was bij elke stap van de creatie” werd niet vrijgegeven.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Ferrari? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Ferrari-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
De Mitsubishi Colt doet een beroep op de diensten van de Renault Clio

De Mitsubishi Colt doet een beroep op de diensten van de Renault Clio

Een copy paste-operatie die heel wat mensen de wenkbrauwen zal doen fronsen.

En de grootste autogroep wereldwijd is… Toyota

En de grootste autogroep wereldwijd is… Toyota

Daarmee doen de Japanners het al voor het derde jaar op rij beter dan de Volkswagen groep.

5 Vragen aan Jon Williams: Ford verdwijnt niet uit Europa

5 Vragen aan Jon Williams: Ford verdwijnt niet uit Europa

In de aanloop naar een volledige elektrificatie tegen 2030 is Ford bezig om zijn operaties in Europa te herzien. In de marge van het Salon van Brussel spraken we met Jon Williams, General Manager van Ford Blue Europe.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 34.490
2021
21.000 km

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
30.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km