Dit is het eerste officiële beeld van de Ferrari Purosangue

De eerste SUV van het merk met het steigerende paard is eindelijk te zien zonder camouflage! De neus dan toch.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 24 maart 2022
  • Toekomst

Ferrari kondigt hem eindelijk officieel aan: de eerste SUV van het merk komt dit jaar! Er is al heel vaak over geschreven, maar nu toont de Italiaanse autobouwer zelf een eerste foto! Jammer genoeg is Ferrari eerder karig met informatie...

Een eenvoudige post… 

Om deze revolutie op vier wielen aan te kondigen, moeten we het stellen met een eenvoudige post op de sociale mediakanalen van de autobouwer: “Je hoorde de geruchten al… en we zijn blij om te kunnen bevestigen dat ze waar zijn (sommigen toch). Later dit jaar kom je er alles over te weten.” Bedankt, Ferrari.


Wat weten we al

Het probleem is dat er heel wat geruchten zijn! Wordt hij aangedreven door een V12, een V8 of de V6 met plug-in hybride technologie van de 296 GTB? Misschien krijgt hij zelfs als eerste Ferrari een elektrische aandrijving! Zal hij simpelweg ‘Purosangue’ heten? Het fijne weten we er nog niet van… Wat wel zeker is, is dat hij eerder laag bij de grond zal staan voor een SUV, en dat hij een agressieve styling krijgt!


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Polestar 2 BST Edition 230: exclusief bisnummer

Polestar 2 BST Edition 230: exclusief bisnummer

Polestar brengt opnieuw een gelimiteerde BST Edition-sportversie uit van zijn elektrische berline Polestar 2, die onlangs een facelift kreeg.

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Deze Mitsubishi XRT Concept is de voorbode van de volgende L200. Hij komt op de markt in Thailand en vervolgens in de rest van Azië en Oceanië, maar zal hij tot Europa geraken?

Scoop: Renault Scénic E-Tech, de elektrische renaissance

Scoop: Renault Scénic E-Tech, de elektrische renaissance

De vroeger erg populaire compacte gezinswagen van Renault ondergaat binnenkort een elektrische transformatie.

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

In plaats van een ‘echte’ camper te moeten kopen, kan je ook tijdelijk de nodige accessoires in een op maat gemaakte module voor je auto aanschaffen. Zoals met de QUQUQ Busbox-4, speciaal gemaakt voor de meest lifestylegeoriënteerde EV van het moment: de VW ID. Buzz!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 23.999
2018
24.489 km
€ 56.181
2021
1.500 km