Focus op de nieuwe Ford Tourneo Custom

Naast de bestelwagen Transit Custom lanceert Ford ook de versie voor personenvervoer van zijn nieuwe busje in de vorm van de Tourneo Custom. Een minibus met tot 9 zitplaatsen en een heleboel nieuwe technologie! Laten we hem eens van naderbij bekijken.

  • VROOM  Team VROOM Team
  • 11 januari 2024
  • Lancering

Als marktleider bij de bedrijfsvoertuigen heeft Ford er ook de gewoonte van gemaakt om zijn meest populaire Transit-bestelwagens ook als personenwagens uit te voeren, die dan de naam Tourneo krijgen. De volledig nieuwe Transit Custom vormt geen uitzondering op die regel en komt dus ook op de markt als Tourneo Custom. Goed nieuws voor klanten die op zoek zijn naar een ruime en multifunctionele wagen, die daarmee kunnen genieten van de talloze innovaties die Ford heeft voorzien aan dit nieuwe duo!

Nieuw platform

Ford heeft er namelijk voor gekozen om een volledig nieuwe technische basis te ontwikkelen voor zijn Transit/Tourneo Custom. Daarmee hebben de modellen niet enkel recht op een zeer breed motorenpalet (diesel met voor- of vierwielaandrijving, plug-inhybride met benzinemotor en zelfs een volledig elektrische versie), maar ze genieten ook van een betere ophanging. De nieuwe onafhankelijke ophanging op de achteras maakt het namelijk mogelijk om de bodem te verlagen en dus de instap te vergemakkelijken, terwijl de totale hoogte van het model onder de 2 meter blijft. Maar ook het veercomfort en de rijdynamiek gaan ermee op vooruit.

Modulair interieur



Als personenwagen Tourneo Custom krijgt deze nieuwe generatie ook een nog flexibeler interieur dan vroeger. Voortaan staan de zetels op de tweede en derde zitrij op verschuifbare rails gemonteerd. De drie zetels van de tweede rij kunnen zelfs individueel worden verplaatst. De achterbank op de derde rij is dan weer opgedeeld in twee asymmetrische delen (1/3-2/3). Deze zetels zijn ook lichter geworden en zijn daarmee zeer gemakkelijk te verschuiven. Indien nodig kan je ze ook neerklappen of zelfs verwijderen als je meer laadruimte nodig hebt.

Maar je kan ook de zetels op de tweede rij omdraaien om een mobiele 'lounge' te creëren met de zes zetels naar elkaar gericht. Dankzij de drie zitplaatsen op de voorste zitrij (bestuurder en dubbele passagiersbank), biedt de Tourneo Custom plaats aan maximaal 9 personen. En dat zowel voor de standaardversie (5,05 m) als voor de variant met een lange wielbasis (5,45 m).

Aangenaam vertoeven

Om zijn positionering als premium minibusje te ondersteunen, wordt de Tourneo Custom ook met tal van nieuwe snufjes uitgerust. Zo is het mogelijk om een enorm glazen panoramadak te monteren dat het interieur doet baden in het natuurlijk licht. De zijdelingse schuifdeuren zorgen dan weer voor extra gemak dankzij hun elektrische bediening met handenvrije functie. En voor het nodige comfort kan je een automatische airco in drie zones krijgen, een B&O-geluidssysteem met 14 luidsprekers en een subwoofer, LED-sfeerverlichting, een inductielader en tal van USB-poorten om je telefoons en tablets op te laden en nog zetelverwarming voor de buitenste plaatsen op de eerste twee zitrijen.

Modern scherm en complete uitrusting

De Tourneo Custom kreeg ook een flinke technologische upgrade voor zijn generatiewissel. Het dashboard krijgt voortaan een groot centraal aanraakscherm van 13 inch met het nieuwste infotainmentsysteem van Ford (Sync 4). Een module die bovendien draadloos overweg kan met Android Auto en Apple CarPlay.

Dit centrale display wordt aangevuld door een nieuw digitaal instrumentarium dat personaliseerbaar is en bijzonder veel informatie biedt. Tegelijkertijd kan de Tourneo Custom worden voorzien van tal van hoogwaardige uitrusting, zoals LED-matrixkoplampen, Sensico-kunstlederen zetels, maar ook heel wat elektronische veiligheidssystemen. Denk maar aan de intellgentie adaptive cruise control, de 360°-camera om manoeuvres te vergemakkelijken of nog de 'Exit Warning'-technologie van Ford. Die waarschuwt de inzittenden voor de aanwezigheid van naderende auto's of fietsers wanneer ze hun deur openen om zo ongevallen te voorkomen.

Prijs Ford Tourneo Custom

Ford biedt de nieuwe Tourneo Custom in verschillende uitvoeringen aan. Hij heeft een vanafprijs van 44.225 euro exclusief btw voor de Trend met  korte wielbasis en een diesemotor van 136 pk met een manuele versnellingsbak. De Tourneo Custom Titanium met lange wielbasis, 170 pk, een 8-trapsautomaat en vierwielaandrijving is dan weer beschikbaar vanaf 53.225 euro exclusief btw.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Ford Tourneo Custom? Kies uit meer dan 45.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Ford Tourneo Custom-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

VROOM  Team
Over de auteur: VROOM Team

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km