Bestelwagen, minibus of campervan: de nieuwe 'Customs' van Ford doen het allemaal!

Met de Transit-, Tourneo- en Nugget-versies maakt de nieuwe generatie Custom van Ford een flitsende start! Laten we eens een kijkje nemen naar zijn drie nieuwe vormen.

  • VROOM  Team VROOM Team
  • 26 januari 2024
  • Lancering

In 2023 heeft Ford voor het negende opeenvolgende jaar de eerste plaats ingenomen op de Europese markt voor bedrijfsvoertuigen! En met de nieuwigheden voor 2024 is de constructeur duidelijk van plan deze titel voor de tiende keer op rij te veroveren. Naast zijn nieuwe compacte bestelwagen Transit Courier maakt Ford zich namelijk op om een groot offensief te lanceren op de markt voor middelgrote busjes met de Custom. Een volledig nieuw model dat zich niet enkel onderscheidt met zijn brede motorengamma (diesel met voor- of vierwielaandrijving, plug-inhybride of zelfs volledig elektrisch), maar ook met zijn diverse koetswerkvormen: bestelwagen (Transit Custom), minibus (Tourneo Custom), maar ook als campervan (Transit Custom Nugget).

Slimme bestelwagen

Als bedrijfsversie, die in twee lengtes wordt aangeboden (L1 van 5,05 m of L2 van 5,45 m), bestaat de nieuwe Transit Custom in een gesloten versie met 2 of 3 zitplaatsen of als dubbele cabine met 5 of 6 zitplaatsen. Maar deze nieuwe generatie heeft ook een bijzondere 'gemengde' versie tussen de twee. Met zijn originele L-vormige tussenschot heeft deze multi-cab een smallere achterbank, met twee zitplaatsen, terwijl de maximale laadlengte van de gesloten bestelwagen wel deels wordt behouden. Je kan dus zowel vijf personen als lange voorwerpen meenemen. Een uniek aanbod binnen het segment!

Minibus voor het gezin of voor VIP's

Voor klanten op zoek naar een grote en veelzijdige wagen, biedt Ford zijn Custom ook weer aan in een versie bedoeld voor personentransport. Deze nieuwe Tourneo Custom wordt ook aangeboden in twee wielbasislengtes en kan 8 of 9 personen vervoeren dankzij zijn drie zitrijen.



Vergeleken met zijn voorganger onderscheidt deze nieuwe generatie zich met zijn verbeterde modulariteit. De zetels van de tweede en derde zitrij zitten voortaan op rails gemonteerd, waardoor je het interieur zeer eenvoudig naar wens kan aanpassen. Vooral omdat de zetels ook gemakkelijker verwijderd kunnen worden om een gigantisch laadvolume vrij te maken indien nodig. Nog een handig snufje: je kan de zetels van de tweede zitrij (die individueel zitten gemonteerd, met hun eigen veiligheidsgordel) omdraaien om een mobiele VIP-lounge te creëren. Daarnaast krijgt deze nieuwe generatie Tourneo Custom ook heel wat premium uitrusting (elektrische schuifdeuren, XXL-panoramadak, LED-matrixkoplampen, intelligente adaptive cruise control, 360°-camera, enz.) en het nieuwste Sync 4-infotainmentsysteem van Ford.

Praktische en geconnecteerde campervan

Tenslotte komt deze nieuwe Transit Custom ook op de markt als camperversie Nugget. Een nieuwe generatie die samen met Westfalia is ontwikkeld, al jarenlang de partner van Ford in dit segment. Zoals zijn broertjes geniet dit vrijetijdsmodel van de nieuwe technische basis van Ford en biedt hij daarmee ook een geëlektrificeerde aandrijflijn. Naast de dieselversies wordt de Transit Custom Nugget namelijk ook aangeboden als plug-inhybride. En natuurlijk zijn er heel wat verbeteringen doorgevoerd bij deze nieuwe generatie, zoals zonnepanelen op het dak om zijn elektrische autonomie ver van de beschaving te verbeteren.

Hij behoudt zijn achteraan gemonteerde keuken (een praktische plaatsing ten opzichte van de concurrentie, die doorgaans voor een zijdelingse keuken kiest), maar deze nieuwe generatie onderscheidt zich verder van zijn voorganger met extra comfortuitrusting. De verschuifbare achterbank (3 zitplaatsen) is bijvoorbeeld een pak lichter gemaakt om hem gemakkelijker te kunnen verstellen. Bovendien krijg je er nu zetelverwarming, wat eenmaal neergeklapt een verwarmd bed oplevert om de koude nachten te doorstaan! Ford heeft daarnaast nog een boiler voorzien voor de douche achterin, zodat je je niet steeds met koud water moet wassen.



De lijst met verbeteringen omvat ook nieuwe geïntegreerde gordijnen om gemakkelijk in 'nachtmodus' te gaan, en geïntegreerde campingstoelen aan de binnenzijde van de grote achterklep. Ook handig is het grote kleurenscherm (7 inch) achterin voor de bedieningen. Het heeft niet enkel meer functies gekregen, zoals een hellingsmeter om gemakkelijker horizontaal te parkeren, maar kan ook vanop afstand worden bediend via je smartphone. Handig om alle lichten uit te doen of de verwarming lager te zetten 's nachts zonder weer uit je bed te moeten komen!



Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Ford Transit Custom? Kies uit meer dan 45.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Ford Transit  Custom-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

VROOM  Team
Over de auteur: VROOM Team

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km