Ford: focus op de saloncondities voor 2024

2024 wordt een intens jaar voor Ford, met tal van lanceringen op til. Het jaar begint alvast in schoonheid dankzij tal van spectaculaire condities.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 24 januari 2024
  • Sector

Ford maakt zich klaar voor misschien zijn grootste modellenoffensief in Europa op een jaar tijd. En het goede nieuws is dat er een nieuwe Ford komt voor alle smaken: de Tourneo en E-Tourneo Courier, de Ford Puma facelift met de gloednieuwe elektrische E-Puma, de Kuga facelift, de zevende generatie Mustang, de Rally-versie van de Mustang Mach-E, de elektrische SUV Explorer, een volledig nieuwe en sportieve elektrische crossover en de Tourneo Custom in al zijn vormen, inclusief de plug-inhybrides, elektrische versies en de camperversie Nugget!



En dan hebben we het enkel nog maar over de personenwagens gehad. Ford brengt daarnaast ook tal van nieuwe bedrijfsvoertuigen uit, waaronder de plug-inhybride variant van zijn pick-up Ranger en de nieuwe generaties van de compacte bestelwagen Transit Courier en de grotere Transit Custom.



Reservaties zijn geopend

Natuurlijk is het nog even wachten om een bestelbon te kunnen ondertekenen voor enkele van deze nieuwe modellen. Maar je kan wel gebruikmaken van de salonperiode om meer info te winnen over deze toekomstige lanceringen bij de Ford-dealer en alvast je interesse laten optekenen. De Ford Explorer wordt misschien pas in de zomer gelanceerd, maar je kan hem nu al reserveren om bij de eerste klanten te zijn die hun exemplaar geleverd krijgen. De prijzen van het model worden in maart onthuld.

Recente lanceringen

Hoewel nog niet alle versies van de nieuwe gezinswagens van Ford gelanceerd zijn, vooral de volledig elektrische versies, zijn de Tourneo Courier en Tourneo Custom wel al beschikbaar.

Als nieuwe instapmodel in het Ford-gamma is de Tourneo Courier 4,34 m lang en krijgt hij een enorme koffer van 570 liter die ook gemakkelijk bruikbaar is. In afwachting van de elektrische E-Tourneo Courier, die eind dit jaar wordt verwacht, zit momenteel de bekende 1 liter-driecilinder EcoBoost-benzinemotor van Ford onder de kap, met in dit geval 125 pk. Voor wie op zoek is naar een opvallende styling, wordt deze compacte ludospace ook aangeboden als Active, een populaire uitvoering bij Ford, die hem een avontuurlijke look geeft.

Ben je op zoek naar een (veel) ruimere gezinswagen, dan lanceert Ford op dit eigenste moment ook zijn nieuwe minibus Tourneo Custom. Die is afgeleid van de bestelwagen Transit Custom, die eveneens volledig is vernieuwd, en biedt ruimte aan maximaal 9 passagiers. En dat zowel in zijn standaardlengte (5,05 m) als in de versie met lange wielbasis (5,45 m). Voor de liefhebbers is dit model ook al te bestellen als camperversie Nugget.

De Transit Custom wordt eerst gelanceerd als diesel, maar wordt in de loop van het jaar ook beschikbaar als plug-inhybride en als volledig elektrische versie.

Overdaad aan keuze

Ford opent in januari eveneens de bestelboeken voor de faceliftversie van zijn populaire SUV Kuga. En dat is goed nieuws, want daarmee kunnen klanten kiezen tussen de verbeteringen die zijn doorgevoerd met deze update (met onder meer een groot Sync 4-aanraakscherm), of voor de spectaculaire condities die gelden op het uitgaande model.

Spectaculaire condities

Naast deze stortvloed aan nieuwe modellen grijpt Ford namelijk deze start van het jaar ook aan om een aantal verleidelijke aanbiedingen te geven op heel wat modellen in zijn gamma. Binnen deze 'spectaculaire condities' vinden we onder meer verschillende kortingen, extra overnamepremies en/of stockdeals die kunnen worden gecombineerd. Maar ook aantrekkelijke leaseformules, zowel voor particulieren als voor professionals, en andere voordelige financieringsopties.

Om een concreet voorbeeld te noemen: in het geval van de compacte SUV Puma maken deze spectaculaire condities het mogelijk om de catalogusprijs van de Puma Titanium 1.0 EcoBoost 125 pk mHEV van 27.700 euro te verlagen naar de promoprijs van 21.765 euro. Anderzijds kan je genieten van de Puma Titanium X met dezelfde motorisatie vanaf 345 euro per maand in Private Lease.



Voor de volledigheid willen we ook nog melden dat het mogelijk is om de laatste stockmodellen van de Ford Fiesta te bestellen voor interessante prijzen, alvorens het compacte model definitief op pensioen gaat. Ford heeft ook heel wat exemplaren van zijn elektrische SUV Mustang Mach-E in stock. Daarmee is het niet enkel mogelijk om je nieuwe auto zeer snel te ontvangen, maar ook om van een interessante stockpremie te genieten. Reden genoeg om een kijkje te nemen bij de aanbiedingen, dus!

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Ford? Kies uit meer dan 45.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Ford-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km