Ford Mustang Mach-E gaat in Rally-modus!

Met zijn 358 kW (487 pk), 880 Nm en zijn specifieke uitrusting is deze Ford Mustang Mach-E Rally speciaal gemaakt voor plezier buiten de gebaande paden!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 07 september 2023
  • Lancering

Na zijn eerste aankondiging op Goodwood schudt de Mustang Mach-E Rally zijn camouflage van zich af en onthult Ford ook de rest van zijn technische details. Het speciale model is gebaseerd op de GT en krijgt ook dezelfde elektromotoren, al zijn we wel opnieuw gekalibreerd. Ze ontwikkelen nog steeds 358 kW (487 pk), maar ze winnen aan koppel voor een totaal van 880 Nm. Ze worden ook gevoed door een batterij van 91 kWh in plaats van 99 kWh, zoals in de GT. Maar de aandrijflijn is misschien wel het minst interessante aan de Mustang Mach-E Rally.Specifieke uitrusting

De Ford Mustang Mach-E Rally krijgt een 20 mm hogere bodemvrijheid dankzij een nieuwe ophanging. Ook de 'grille' en de spoilers voor- en achteraan zijn specifiek aan het model. Je kan zelfs spatlappen laten installeren om de rallylook nog wat meer te versterken. De witte 19 inch-velgen zijn voorzien van Michelin CrossClimate2-banden, die voor extra tractie moeten zorgen op losse ondergrond. Ford heeft de Mustang Mach-E Rally ook voorzien van extra bodembescherming om de twee elektromotoren te sparen. En als je wat te ver van de gebaande paden bent beland, is er een extra sleepoog aan de voorkant om de wagen gemakkelijker te kunnen slepen.Speciale modus vanaf 2024

Op het centrale display kan je nu ook kiezen voor een speciale RallySport-modus. Die is speciaal ontworpen voor fun naast het asfalt. Je kan er bijvoorbeeld verder mee doorslippen, terwijl de gasrespons en de ophanging specifieke parameters hebben om een wendbaarder rijgedrag te bekomen op een losse ondergrond. Dat is nog eens een leuke elektrische SUV! De Mustang Mach-E Rally komt begin 2024 op de markt.Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Ford Mustang Mach-E? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Ford Mustang Mach-E zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Het model krijgt een nieuwe, meer efficiënte batterij en elektromotor.

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Van een grote SUV tot een kleine roadster, langs een vierdeurs-GT en een SUV-coupé: dit is alles wat we al weten over de toekomstige modellen van Polestar.

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

De elektrische EQ-familie van Mercedes telt tegenwoordig een breed scala aan modellen voor alle behoeften. Laten we de verschillende leden van deze familie eens overlopen.

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Het model is misschien een beetje in de vergetelheid geraakt, maar de eerste exemplaren van de Opel Frontera kunnen nu als oldtimer ingeschreven worden! Een model dat weleens gewild zou kunnen worden. We leggen uit waarom.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 56.000
2021
1.500 km