Scoop: Ford Puma, facelift op komst

De Ford Puma krijgt naar verwachting volgend jaar een esthetische en technologische update, terwijl er ook een volledig elektrische variant in het gamma wordt verwacht.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 13 september 2023
  • Toekomst

Onze spionagefotografen hebben onlangs een volledig gecamoufleerde Ford Puma betrapt, wat meestal een teken is van een aanstaande facelift. Maar ondanks zijn dikke laag tape, kunnen we wel nog zien wat er gaat veranderen. Te oordelen naar de spyshots, lijken zijn profiel en zijn achterkant quasi identiek aan die van de huidige Puma. De veranderingen zullen dus vooral aan de voorzijde te zien zijn, maar ook hier lijkt het verschil miniem. We vermoeden een licht hertekende voorbumper en een update voor de lichtsignatuur.

Dubbel display van 12,3 inch?

Deze facelift voor de buitenkant wordt hoogstwaarschijnlijk gekoppeld aan een reeks nieuwigheden voor het interieur. Maar ook hier blijven de wijzigingen vermoedelijk minimaal. Zoals het geval bij de laatste update van de Focus, kunnen we ons inbeelden dat de Puma zijn huidige centrale aanraakscherm van 8 inch zal inruilen voor een 12,3 inch groot exemplaar. Zijn instrumentenpaneel zou dan weer standaard gedigitaliseerd worden, met hetzelfde formaat als het centrale display.

Verbrandingsmotoren en elektrisch

Onder de motorkap is het echter moeilijker te voorspellen welke motoren mee zullen gaan met hun tijd, en welke zullen verdwijnen. We hopen enkel dat de sublieme Puma ST in het gamma blijft, zowel met zijn 1,5 liter-turbomotor van 200 pk en een manuele transmissie als met de 'kleine' 1.0 EcoBoost van 160 pk met de Powershift-automaat. Het is echter nog even wachten om daarvan zeker te kunnen zijn. Deze 'nieuwe' Puma komt namelijk pas in 2024 op de markt, op hetzelfde moment als de volledig elektrische versie van de compacte SUV.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Ford Puma? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Ford Puma-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: Automedia.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Van een grote SUV tot een kleine roadster, langs een vierdeurs-GT en een SUV-coupé: dit is alles wat we al weten over de toekomstige modellen van Polestar.

Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Het model krijgt een nieuwe, meer efficiënte batterij en elektromotor.

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

De elektrische EQ-familie van Mercedes telt tegenwoordig een breed scala aan modellen voor alle behoeften. Laten we de verschillende leden van deze familie eens overlopen.

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Het model is misschien een beetje in de vergetelheid geraakt, maar de eerste exemplaren van de Opel Frontera kunnen nu als oldtimer ingeschreven worden! Een model dat weleens gewild zou kunnen worden. We leggen uit waarom.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 56.000
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km