Great Wall: nog meer Chinese auto’s in Europa

De verdeling van de modellen van Great Wall Motors wordt verzorgd door Emil Frey, de grootste dealergroep op het Oude Continent.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 11 augustus 2022
  • Sector

De elektrificatie van het Europese wagenpark zet zich langzaam maar zeker verder. Terwijl Europese autobouwers al heel wat elektrische auto’s in hun aanbod hebben, komen er ook steeds meer nieuwe merken uit China. MG bijvoorbeeld, maar binnenkort ook Nio, BYD of nog Hongqi. En daar komt nu nog een merk bij.

Via Emil Frey

Of eerder gezegd merken, want het Chinese Great Wall komt naar Europa met twee van de merken uit de groep: Ora en Wey. Dat werd vorig jaar al aangekondigd op de IAA in München, maar nu is er ook een verdeler gevonden: de Zwitserse groep Emil Frey. Die naam zegt je misschien niet veel, maar het is de holding boven de grootste dealergroep in Europa. Emil Frey telde in 2020 (de cijfers voor het volledige jaar 2021 zijn nog niet beschikbaar) niet minder dan 816 dealers die auto’s van 44 merken verdelen en met meer dan een half miljoen geleverde voertuigen een omzet draaiden van 13 miljard euro!

Emil Frey start later dit jaar met de verdeling van twee modellen van de Chinese autogroep: de Ora Funky Cat, een compact elektrisch model, en de Wey Coffee 01, een luxueuze plug-in hybride SUV met een elektrisch rijbereik van 150 km. Later zouden andere grote markten in Europa aan de beurt komen, al is nog niet duidelijk of ook België aan de beurt zal komen.

Het is niet de eerste keer dat een Chinese autogroep de hulp inroept van een bestaand netwerk in Europa. BYD komt bijvoorbeeld naar ons land en Nederland met de hulp van Toyota-invoerder Inchcape, terwijl MG bij ons verdeeld wordt door de Astara-groep, dat onder andere ook Hyundai en Suzuki verdeelt in onze contreien.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Great Wall Motors.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Een grote compressor in een kleine Polo? Dat klinkt als een verleidelijk recept, en het bewijst dat de Volkswagen-groep – met een klein duwtje in de rug – weldegelijk een echte funauto kan bouwen!

Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Ben jij er klaar voor om de sensatie van je leven te ervaren? Vroom heeft 5 felbegeerde plaatsen veiliggesteld, zodat jij de co-piloot kan worden van een Porsche GT3 of GT4 tijdens de Porsche Club Francorchamps Days op 8 of 9 april. Wees er snel bij voordat deze unieke kans aan je voorbij gaat!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

In plaats van een ‘echte’ camper te moeten kopen, kan je ook tijdelijk de nodige accessoires in een op maat gemaakte module voor je auto aanschaffen. Zoals met de QUQUQ Busbox-4, speciaal gemaakt voor de meest lifestylegeoriënteerde EV van het moment: de VW ID. Buzz!

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Deze Mitsubishi XRT Concept is de voorbode van de volgende L200. Hij komt op de markt in Thailand en vervolgens in de rest van Azië en Oceanië, maar zal hij tot Europa geraken?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.999
2018
24.489 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km