Kodak ziet brood in EV-batterijen

De maker van films en chemicaliën investeert in een bedrijf dat een ‘super cell’ batterij ontwikkelt voor elektrische auto’s en brengt ook zijn expertise in materialen mee.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 25 augustus 2022
  • Sector
  • 1.187 weergaven

Bic, Kleenex, Kodak, … als een merknaam synoniem wordt met een product, dan weet je hoe populair het is. Maar het maakt het voor die bedrijven ook moeilijk om zich heruit te vinden wanneer de populariteit van hun product daalt. Kijk maar naar Kodak, dat van oorsprong gespecialiseerd is in films, printers en fotoapparaten, waarvan de populariteit al jaren achteruit gaat, net als de financiële resultaten. Het Amerikaanse bedrijf richt zijn pijlen nu op de batterij-industrie om zijn toekomst veilig te stellen

80 miljoen m² capaciteit

Eastman Kodak neemt een minderheidsbelang in Wildcat Discovery Technologies, dat onderzoek doet naar de productie van efficiënte batterijen voor elektrische wagens. Zo werkt het aan een ‘super cell’ batterij die een 90% hogere energiedensiteit belooft dan bestaande oplossingen. En een hogere energiedensiteit betekent kleinere en lichtere batterijen die het rijbereik ten goede komen.

Samen met de investering stelt Kodak ook zijn kennis op het vlak van filmcoating-technologie ter beschikking die Wildcat kan gebruiken bij de ontwikkeling van de batterijen. Dat moet de ontwikkeling versnellen en de veiligheid en betrouwbaarheid van de oplossingen garanderen. Wildcat wil zijn batterijtechnologie binnen de twee jaar op de markt hebben en zo een graantje meepikken van de groeiende markt van batterijen voor elektrische auto’s. Kodak investeerde de afgelopen jaren al in gelijkaardige processen en materialen voor verschillende klanten en wil tegen 2023 een productiecapaciteit hebben van 80 miljoen vierkante meter coating voor kathodes en anodes voor batterijen.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Kodak / Wildcat Discovery Technologies.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
5 Vragen aan Jon Williams: Ford verdwijnt niet uit Europa

5 Vragen aan Jon Williams: Ford verdwijnt niet uit Europa

In de aanloop naar een volledige elektrificatie tegen 2030 is Ford bezig om zijn operaties in Europa te herzien. In de marge van het Salon van Brussel spraken we met Jon Williams, General Manager van Ford Blue Europe.

Top 5 van de meest originele concept cars van Porsche

Top 5 van de meest originele concept cars van Porsche

Het is niet makkelijk om slechts 5 exemplaren te kiezen uit de vele concept cars die het merk al heeft voorgesteld. Maar deze exemplaren onderscheiden zich elk op hun eigen manier van de rest.

De Mitsubishi Colt doet een beroep op de diensten van de Renault Clio

De Mitsubishi Colt doet een beroep op de diensten van de Renault Clio

Een copy paste-operatie die heel wat mensen de wenkbrauwen zal doen fronsen.

Audi werkt aan een elektrisch werkpaard

Audi werkt aan een elektrisch werkpaard

Die offroader moet een uitdager worden voor de toekomstige elektrische versies van de Mercedes G-Klasse en de Land Rover Defender.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 34.490
2021
21.000 km

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
30.000 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km