Lamborghini kondigt toekomstige elektrische bolide aan

Het Lamborghini-gamma zal eerst overstappen op hybridisering alvorens er een vierde, puur elektrisch model bijkomt. Volgens de baas van het merk wordt het iets anders dan wat we van hen gewoon zijn en zou hij de vorm kunnen aannemen van een GT-coupé met 4 zitplaatsen.
  • VROOM  Team VROOM Team
  • 19 mei 2021
  • Elektrisch

Lamborghini kondigt toekomstige elektrische bolide aan

Het zal ongetwijfeld niemand verrassen dat ook Lamborghini elektrische auto’s gaat bouwen. Alle merken zullen vroeg of laat de stap moeten zetten als ze willen overleven. Bovendien heeft de VW-groep, de huidige eigenaar van Lamborghini, al een uitstekende elektrische architectuur in huis, die wordt gebruikt door de Porsche Taycan en de Audi e-tron GT. Maar de Italianen gaan alle tijd nemen om de transitie in te zetten.

Lang leve de V12

Aanvankelijk wil het merk meer inzetten op elektrificatie dan op puur elektrische aandrijving. Het huidige gamma zal al zijn verbrandingsmotoren combineren met een batterij. Dat wordt een echte batterij, en geen supercondensator zoals in de Sian. Groot nieuws is dat Lamborghini-baas Stephan Winkelmann officieel bevestigt dat de Aventador zijn V12 zal behouden. De toekomst van de V10 in de Huracan lijkt helaas veel minder zeker. Tot slot krijgt ook de SUV Urus een plug-inhybride variant.

GT met 4 plaatsen?

“In de tweede helft van het decennium” brengt Lamborghini dan zijn eerste puur elektrische model op de markt. En dat wordt geen supercar met twee plaatsen: “Wij beschouwen hem als een 2+2, ik denk dat een coupé de beste oplossing is”, vertelt Winkelmann. “Over het platform of de koetswerkstijl is echter nog geen beslissing genomen. Ik heb mijn designers een duidelijke briefing gegeven: de auto moet herkenbaar zijn als iets anders dan wat we voordien hebben gebracht. Hij moet duidelijk een Lamborghini blijven, maar hij moet ook een nieuwe manier tonen om auto’s te bouwen”. Een elektrische vierzits-GT bij Lamborghini? De toekomst zal het uitwijzen.

Lamborghini kondigt toekomstige elektrische bolide aan

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Lamborghini ? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Lamborghini zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

VROOM  Team
Over de auteur: VROOM Team

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km