Lancia Ypsilon: uiterlijk nu officieel onthuld

Lancia onthult zowel het koetswerk als het interieur van zijn nieuwe Ypsilon, voor de officiële presentatie van het model op 14 februari.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 05 februari 2024
  • Toekomst

Na al verschillende keren te zijn uitgelekt op het internet, stelt Lancia nu officieel de looks voor van zijn nieuwe Ypsilon op zijn sociale media. Daarbij zien we niet enkel opnieuw zijn koetswerk, dat we intussen al grondig hebben kunnen ontdekken, maar ook zijn volledige dashboard, dat we nog niet eerder te zien kregen.

Volledig digitale weergave in Lancia Ypsilon

Aan boord mag het geen verrassing zijn dat het dashboard van de nieuwe Lancia Ypsilon gedomineerd wordt door displays. Zijn dubbele digitale paneel staat boven het fameuze 'tafeltje' gemonteerd, waarin de inductielader voor je smartphone zit verwerkt. Als neefje van de Opel Corsa en Peugeot 208, wordt de Ypsilon beschikbaar met zowel een elektrische aandrijflijn als met een verbrandingsmotor, maar Lancia houdt de technische details van zijn stadswagen nog even stil.

Lancia Ypsilon HPE op 14 februari?

Terwijl we nu officieel zijn uiterlijk én innerlijk in detail hebben kunnen ontdekken, moeten we nog wachten tot 14 februari om de technische details van de nieuwe Lancia Ypsilon te leren kennen. We weten echter wel al dat de Ypsilon ook een sportieve HPE-versie krijgt, die zijn elektrische motorisatie zou moeten delen met de toekomstige Abarth 600e en Alfa Romeo Milano, met tot wel 240 pk!

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

De opvolger van de Chiron is voor het eerst te zien onder een bijzonder kleurrijke laag camouflage.

Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Onze spionnen hebben prototypes van de Audi A6 e-tron gespot met brede wielkasten en grote remschijven en -klauwen, die doen vermoeden dat we ook elektrische S- en RS-versies krijgen.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km