De V’s van Mercedes winnen aan elegantie

Het bedrijfsvoertuigengamma van Mercedes wordt getrakteerd op een verjongingskuur die het luxueuze karakter benadrukt.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 31 juli 2023
  • Lancering

De middelgrote bedrijfsvoertuigen van Mercedes krijgen een stevige make-over! Hun volledige voorkant krijgt een nieuwe look die moet zorgen voor meer elegantie. Hun nieuwe radiatorrooster kan optioneel zelfs voorzien worden van een lichtstrip rondom. Ook de achterkant krijgt een opfrisbeurt, met aangepaste bumpers, een andere lichtsignatuur en een kofferklep waarop Mercedes-Benz voortaan voluit geschreven staat.


Meer technologie 

Die verfijning en een meer premium karakter is ook binnenin terug te vinden. Zowel de EQV als de V-Klasse en de V-Klasse Marco Polo zijn voortaan standaard uitgerust met twee aan elkaar gekoppelde schermen van telkens 12,3 duim, die ook in de andere modellen van het merk met de ster terug te vinden zijn, bijvoorbeeld in de A-Klasse. Een volledig digitale instrumentatie waarachter de nieuwste versie van het MBUX-systeem van het merk schuilgaat. Dat omvat onder andere muziekstreamingdiensten, navigatie met augmented reality en ook een routeplanner die oplaadpunten en oplaadtijden vermeldt in het geval van de elektrische versies.


Hoeveel en vanaf wanneer? 

Ook de bestelwagenversies Vito en eVito worden getrakteerd op deze stilistische vernieuwing. Die gaat voor de lichte vracht-versies echter niet gepaard met het dubbele scherm. Ze doen het met een centraal scherm met een diameter van 10,25 duim, aangevuld met analoge tellers en een digitaal scherm van 5,5 duim voor het instrumentencluster. Nu is het enkel nog wachten op de prijzen en de beschikbaarheid van dit grondig herwerkte gamma.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Mercedes? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Mercedes-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Het model krijgt een nieuwe, meer efficiënte batterij en elektromotor.

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Het model is misschien een beetje in de vergetelheid geraakt, maar de eerste exemplaren van de Opel Frontera kunnen nu als oldtimer ingeschreven worden! Een model dat weleens gewild zou kunnen worden. We leggen uit waarom.

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Van een grote SUV tot een kleine roadster, langs een vierdeurs-GT en een SUV-coupé: dit is alles wat we al weten over de toekomstige modellen van Polestar.

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

De elektrische EQ-familie van Mercedes telt tegenwoordig een breed scala aan modellen voor alle behoeften. Laten we de verschillende leden van deze familie eens overlopen.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km
€ 56.000
2021
1.500 km