Ook RAM toont nu zijn elektrische pick-up

De finale versie van de elektrische RAM, die nu nog gewoon een concept car is, wordt later dit jaar onthuld.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 06 januari 2023
  • Toekomst

Na Ford met de F-150 Lightning, Chevrolet met de Silverado EV, en niet te vergeten ook de Tesla Cybertruck, de Maxus T90 EV en de Rivian R1T, stelt RAM nu een elektrische pick-up voor. Tijdens de CES in Las Vegas onthulde het merk een concept car met de naam 'Revolution' met een look die door de autobouwer omschreven wordt als "brutiful", een samentrekking van 'brutal' en 'beautiful'... Maar het is vooral zijn interieur dat hoge ogen gooit.

Ongelooflijk modulair

Het interieur is bijzonder modulair dankzij de tegengesteld openende deuren zonder B-stijl. Binnenin vind je een dubbel centraal scherm dat 28 duim groot is. De individuele zetels zijn inklapbaar, terwijl de laadvloer naar achteren en naar voren uitschuift om voorwerpen met een lengte tot 5,5 m te laden. Achter de tweede zetelrij zitten twee (zeer) kleine noodzeteltjes verborgen, terwijl zelfs de middenconsole modulair is. Je kan dus zo goed als eender wat, eender waar in de RAM 1500 Revolution laden, want hij heeft ook een koffer voorin en opbergvakken in de achtervleugels.Nog dit jaar een productieversie 

Wat de technische specificaties betreft is RAM minder loslippig. Wel weten we dat hij vierwielsturing heeft en gebruikmaakt van een nieuw 800 volt platform met de naam STLA. Hij verteert een oplaadvermogen tot 350 kW om in 10 minuten 160 km extra rijbereik bij te laden. Het valt nog af te wachten of al deze snufjes ook hun weg zullen vinden naar het productiemodel, dat dit jaar wordt voorgesteld en in 2024 op de markt komt.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
De ID. Buzz wordt niet enkel langer

De ID. Buzz wordt niet enkel langer

Het ID. Buzz-gamma wordt uitgebreid met een lange versie die tot 7 inzittenden kan vervoeren, maar ook met een niet eerder verkrijgbare batterij en motor, naast een aantal andere nieuwigheden!

Win een exclusieve, onvergetelijke off-road sensatie!

Win een exclusieve, onvergetelijke off-road sensatie!

Wij nodigen je graag uit voor een unieke, avontuurlijke dag met de nieuwe Ford Ranger en Ford Bronco!

Zeg niet langer Jaguar Land Rover, maar wel JLR

Zeg niet langer Jaguar Land Rover, maar wel JLR

En er is ook een nieuwe visuele identiteit.

Scoop: de Skoda Superb betrapt in Oostenrijk

Scoop: de Skoda Superb betrapt in Oostenrijk

Terwijl onze spionnen de berline ‘in zijn eentje’ konden fotograferen in de Oostenrijkse Alpen, was de Combi breakuitvoering er niet alleen...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 25.990
2021
7.100 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km