Overnemer voor SsangYong, blijft Zuid-Koreaans

Er is een overnemer voor SsangYong, de Zuid-Koreaanse elektrische bussenbouwer Edison Motors. Kan die SsangYong de nodige boost geven?

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 11 januari 2022
  • Sector
  • 4.398 weergaven

Met Hyundai en Kia heeft Zuid-Korea een stevige vinger in de pap te brokken in de wereldwijde autoverkoop. Maar in tegenstelling tot zijn landgenoten doet SsangYong het heel wat minder goed, met vorig jaar niet eens 100.000 auto’s wereldwijd, en minder dan 1.000 in ons land. De financiële situatie van het bedrijf is dan ook niet echt rooskleurig. Hoewel er ambitieuze groeiplannen waren, stelde het Indische moederhuis Mahindra investeringen uit en wilde het eigenlijk af van SsangYong.

Elektrisch merk?

Dat is dus nu gelukt, want Mahindra zou een overeenkomst getekend hebben met het Zuid-Koreaanse Edison Motors. Je hoort het al aan de naam, Edison doet in elektrische voertuigen, bussen meer bepaald. Wat precies de plannen van het bedrijf zijn met SsangYong is niet meteen geweten, maar de logische evolutie zou zijn om er een volledig elektrisch merk van te maken. Dat is immers de richting die de autosector uitgaat, en de kennis en technologie die Edison in huis heeft, zou SsangYong de nodige boost kunnen geven. Het merk was trouwens al op eigen houtje begonnen met de elektrificatie van zijn producten, met de geslaagde e-Korando als eerste 100% elektrische model van het merk.

Maar voorlopig moet SsangYong eerst zien dat het financieel overleeft. De zowat 250 miljoen euro die het consortium rond Edison betaald zou hebben, zal vooral gaan naar het afbetalen van schulden. Er zou ook een lening zijn van 50 miljoen om de continuïteit van de operationele werking te verzekeren, tot het merk begin maart een toekomstplan voorlegt dat de schuldeisers tevreden moet stellen. Nog even nagelbijten dus.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een SsanYong? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste SsangYong-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
10 jaar MQB bij Volkswagen

10 jaar MQB bij Volkswagen

Het modulaire platform is een succesrecept voor de groep en vormt de basis voor een groot aantal modellen.

Polestar denkt aan een productieversie van zijn Concept O2!

Polestar denkt aan een productieversie van zijn Concept O2!

Thomas Ingenlath heeft zich positief uitgelaten over de elektrische roadster! Maar hij heeft ook wat bedenkingen...

Het doek valt voor de BMW i3

Het doek valt voor de BMW i3

De pionier voor elektrische mobiliteit bij het merk uit München moet plaats maken voor nieuwe BMW- en Mini-modellen.

Aanbevolen tests voor jou

3,6 /5 Test: Citroën C5 Aircross, volwassen look

Test: Citroën C5 Aircross, volwassen look

Het design van de Franse SUV evolueert naar een rijpere en soberdere stijl. Maar beschikt hij nog altijd over zijn sublieme ‘gewatteerde’ ophangingscomfort?

3,7 /5 Test: Toyota bZ4X, geruststellen

Test: Toyota bZ4X, geruststellen

De bZ4X wordt Toyota’s eerste EV in Europa voor productie op grote schaal. Met een garantie van liefst 10 jaar moet hij sceptici over de streep trekken. Heeft hij nog andere troeven?

3,5 /5 Eerste test: Nissan Juke Hybrid, eenvoudig complex!

Eerste test: Nissan Juke Hybrid, eenvoudig complex!

De sprankelende Juke erft de ‘complexe’ aandrijflijn van zijn Franse neefje, de Captur. Complex, ja, maar hij laat zich probleemloos temmen!

3,2 /5 Test: Ford Tourneo Connect, zeer goed opgevoed!

Test: Ford Tourneo Connect, zeer goed opgevoed!

Ford heeft de Volkswagen Caddy naar eigen smaak herwerkt om hem aan te bieden als Tourneo Connect. Een gezinstransporter met 7 plaatsen op een moderne, praktische en comfortabele basis.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Zoveel kosten de nieuwe Kia Niro HEV, PHEV en EV

Zoveel kosten de nieuwe Kia Niro HEV, PHEV en EV

De nieuwe generatie van de uitsluitend geëlektrificeerd aangedreven Kia is er. Maar tegen welke prijs?

Te koop: twee Lotussen van één van de grootste F1-legendes!

Te koop: twee Lotussen van één van de grootste F1-legendes!

Deze Lotus Cortina en Lotus Elan zijn zonder twijfel enkele van de belangrijkste ‘wegmodellen’ uit de geschiedenis van Lotus. De twee exemplaren hebben de reputatie van het merk gemaakt!

Te koop: “De beste Ferrari ooit gebouwd” volgens Enzo

Te koop: “De beste Ferrari ooit gebouwd” volgens Enzo

Deze Ferrari 410 Sport Spider Scaglietti, een brutale machine, om niet te zeggen dodelijk in de handen van niet-experts, zou “de beste auto ooit gebouwd” zijn volgens de stichter van het merk, Enzo Ferrari! Zegt dit model je wel niets? Goed nieuws: hij staat te koop...

Te koop: 3 prototypes van de Ferrari LaFerrari!

Te koop: 3 prototypes van de Ferrari LaFerrari!

Voor zijn veiling in Monterey heeft Mecum Auctions 3 ontwikkelingsprototypes van de LaFerrari gevonden! Elk exemplaar vertegenwoordigt een belangrijke fase in de ontwikkeling van de hypercar van het merk met het steigerende paard.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 19.571

Diesel, Automaat

€ 55.990
2022
5 km

Benzine, Automaat

€ 27.490
2022
5 km

Benzine, Automaat

€ 44.490
2022
5 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 17.790
2017
10.571 km

Benzine, Automaat

€ 29.999
2021
24.756 km

Diesel, Manueel

€ 12.800
2019
124.771 km

Benzine, Manueel

€ 20.900
2018
54.490 km