Range Rover : Very Brittish facelift

  • Piette François
  • 08 april 2009

 De Range Rover is een gevestigde waarde als vertegenwoordiger van “Her Majesty” en staat bekend als een van de beste off-roaders van zijn categorie. Met zijn imposante afmetingen en hoge gewicht is het evident dat dynamisme en economie niet echt tot zijn woordenschat behoren. Esthetisch gezien wordt hij nu met enkele subtiele wijzigingen aan de huidige trends aangepast, maar het beste zit toch binnenin !
 

Superkrachtige V8
 

In de cataloog vinden we twee V8’s terug. De gekende V8 diesel van 3,6 liter en 272 wordt hernomen en krijgt er een benzinebroer van 5000 cc en directe injectie bij. Dankzij de drukvoeding van een compressor levert die een stoere 510 pk waarbij verbruik en uitstoot tegenover zijn voorganger van 4,2 liter met 7 % naar beneden gaan.

e-Terrain
 

Net als de Range Sport ondergaat de Range Rover een aantal ingrepen die de soberheid bevoordelen. De motor werd herzien, de koppelomvormer heeft minder slip en het hogere koppel laat een langere overbrenging toe. Maar de motor bereikt nu ook wat sneller de ideale temperatuur en de inwendige wrijvingen zijn gereduceerd. Het koetswerk bleef wat langer in de windtunnel en de alternator kan nu zelf bestemmen wanneer het beste moment gekomen is om de batterijen op te laden.

Terrain Response
 

De adaptieve ophanging die met de Terrain Response aangepast kan worden, werd herzien om nog betere prestaties te garanderen. En dan te bedenken dat de Range al als referentie fungeerde. Hierbij werd bvb de stabiliteitscontrole wat aangepast. Wat ook het motortype is dat jouw Range aandrijft, ze krijgen allemaal een versterkt remsysteem mee.

Dual View
 

In het interieur is het vooral de centrale console die aangepast wordt. Het Dual View informatiescherm van 12 duim laat aan bestuurder en passagiers toe om tegelijkertijd twee verschillende beelden te zien. Als dat geen première is ! Terwijl de chauffeur zijn GPS volgt kan de passagier rustig naar een DVD kijken. Om het helemaal makkelijk te maken is het scherm van het touch-screentype.

Actieve veiligheid
 

Ook op dit gebied wil Range bij de besten horen. Zo zien we een noodremhulp verschijnen, een adaptieve snelheidsregelaar, een dode hoek controle en een panoramische camera.
 

AC

Meer lezen over:

Over de auteur: Piette François
Foto's ©: Manufacturer. Video ©: Manufacturer, François Piette. Source ©: Land Rover.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km