Scoop: de facelift van de Opel Corsa rijdt al rond!

Onze spionnen zijn erin geslaagd enkele foto’s te maken van de nog gecamoufleerde Duitse stadswagen…

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 28 november 2022
  • Toekomst

Na drie jaar trouwe dienst wordt de update voor de Opel Corsa halverwege zijn carrière steeds concreter. Onze spionnen hebben een paar weken geleden al een exemplaar betrapt met een gecamoufleerde voorkant. Nu is hij terug, maar deze keer rijdend op de openbare weg! De ideale gelegenheid om een idee te krijgen van de veranderingen aan de voorkant, maar ook aan de achterkant.

Alles vooraan, niets achteraan...

De nog volledig gecamoufleerde voorkant krijgt zonder twijfel enkele belangrijke aanpassingen. We kunnen ons inbeelden dat hij de beroemde 'Vizor' zal krijgen die bijna alle modellen van het merk momenteel dragen. Achteraan daarentegen lijken de veranderingen veel beperkter, ook met de achterklep nauwelijks gecamoufleerd....

Efficiëntere verbrandings- en elektromotoren 

Verwacht wordt dat de vernieuwde Opel Corsa in het voorjaar van 2023 beschikbaar zal zijn in zowel versies met verbrandingmotoren als elektrisch. Die laatste moet ook gebruikmaken van deze facelift om zijn vermogen en rijbereik een boost te geven! Deze update werd onlangs al toegepast op zijn Franse broertje, de e-208, die nu beschikt over 115 kW/156 pk en een rijbereik van 400 km dankzij een nieuwe batterij met een capaciteit van 51 kWh. 

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Opel Corsa? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Opel Corsa-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: Automedia.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Tesla stoot Porsche van de troon op de Nürburgring

Tesla stoot Porsche van de troon op de Nürburgring

De Model S Plaid met ‘Track package’ mag zich voortaan de snelste auto op de Nürburgring noemen, dankzij een rondetijd van 7 minuten 25.231 seconden.

Lexus LBX: hybride compacte premium-SUV

Lexus LBX: hybride compacte premium-SUV

Ondanks zijn compacte afmetingen, met een lengte van 4,2 meter, belooft Lexus dat je ook bij zijn nieuwe instap-SUV alle raffinement mag verwachten dat eigen is aan het merk.

Toekomstige Peugeot 3008: dit is zijn nieuwe i-Cockpit

Toekomstige Peugeot 3008: dit is zijn nieuwe i-Cockpit

Voordat Peugeot de volgende generatie van zijn 3008 onthult, stelt het merk eerst het dashboard van het model voor, met daarop de nieuwe i-Cockpit met 21 duim groot gebogen scherm!

De nieuwe Rolls-Royce Cullinan Blue Shadow put inspiratie uit… de ruimte!

De nieuwe Rolls-Royce Cullinan Blue Shadow put inspiratie uit… de ruimte!

Slechts 62 exemplaren zullen geassembleerd worden.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 25.990
2021
7.100 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km