Scoop: hier is de volgende generatie elektrische Mini Cooper SE zonder camouflage!

Onze spionagefotografen hebben de volgende generatie van de driedeurs elektrische Mini gespot in vol ornaat.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 04 april 2023
  • Toekomst

Het is onmogelijk om je camouflagepak aan te houden tijdens een officiële shoot voor reclamebeelden! Zo hebben onze spionagefotografen de volgende generatie elektrische Mini Cooper S volledig 'naakt' kunnen spotten in de buurt van Los Angeles. De driedeurs Mini was duidelijk bezig met video-opnames, waardoor we de kans krijgen om zijn nieuwe visuele identiteit in detail te ontdekken, een identiteit die het merk ook op zijn toekomstige modellen zal toepassen.

Pijlvormig

De meest opvallende evolutie is te zien aan de achterkant. Daar zien we duidelijk nieuwe pijlvormige lichtblokken. We kunnen ook zien dat de twee achterlichten zijn verbonden door een grote zwarte strook, waarop het modeltype Cooper S staat vermeld met een groene 'S', wat zijn elektrische aandrijflijn verraadt.

Achthoekige grille

Vooraan heeft de grille een serieuze groeispurt ondergaan. Hij verandert ook van een zeshoekige naar een achthoekige vorm, maar behoudt nog steeds een strook in koetswerkkleur in het midden, zoals bij het huidige model van na de facelift. De ronde koplampen blijven herkenbaar, maar lijken ook wat langer te zijn geworden en krijgen hoe dan ook een nieuwe lichtsignatuur. Het witte dak en de korte overhangen blijven echter typisch Mini.

40 of 54 kWh?

De huidige Mini Cooper SE beschikt over een batterij van 32,6 kWh, maar deze nieuwe generatie zou twee verschillende pakketten moeten krijgen, met hoe dan ook een grotere capaciteit om het rijbereik van de elektrische stadswagen te vergroten. Er zou de keuze zijn tussen 40 kWh voor de Cooper E en zelfs 54 kWh voor de Cooper SE. Het vermogen van de huidige generatie (184 pk) zou overgedragen worden naar de Cooper E, terwijl de volgende Cooper SE eerder richting de 215 pk zou gaan. En ook een nog potentere versie met een John Cooper Works-badge zou op de planning moeten staan.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Mini? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Mini-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?
Foto's ©: Automedia.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km