Toyota Yaris Cross krijgt nu al een update

De Toyota Yaris Cross is nog maar sinds 2021 beschikbaar op onze markt, maar de compacte SUV krijgt nu al een update met meer vermogen en verbeterde technologie aan boord.

  • Möller  Yeelen Möller Yeelen
  • 21 november 2023
  • Lancering

Midden 2021 maakten we voor het eerst kennis met de Toyota Yaris Cross, een stoerder ogende variant van de compacte stadswagen die het SUV-minnende Europese publiek moest verleiden. Tijdens onze eerste test van het model hadden we niet veel op te merken, maar dat er maar één motorisatie beschikbaar was (een Hybrid van 116 pk), was toch een kleine teleurstelling. Een dikke twee jaar later is dat euvel alweer opgelost, want er is nu een nieuwe topmotorisatie beschikbaar!

14% krachtiger

Een verrassing is deze nieuwe motor echter niet, want het is dezelfde Hybrid 130 die ook in de recente update van de ‘gewone’ Yaris te vinden is. Dankzij een krachtigere elektromotor is er nu 132 pk en 185 Nm beschikbaar, een toename van respectievelijk 14% en 30%. Een heel grote impact heeft dat niet op de prestaties, maar de Yaris Cross zou wel wat vlotter moeten aanvoelen: 0-100 km/u in 10,7 seconden (-0,5 s), terwijl de CO2-uitstoot beperkt blijft tot 103-122 g/km. Deze nieuwe topmotor wordt enkel aangeboden op de topmodellen van het gamma: de GR Sport en de nieuwe Premiere Edition.

Premium look en feel

Deze nieuwe topversie gaat voor een meer premium uitstraling, in tegenstelling tot de sportievere GR Sport. Zo krijg je een tweekleurige lak met de nieuwe Urban Khaki-kleur en een contrasterend zwart dak, 18-inch donkergrijs/gepolijste velgen en speciale stiksels aan boord. En over het interieur gesproken: elke Yaris Cross geniet van een technologische update, met digitale tellers van 7 of 12,3 inch en een centraal aanraakscherm van 9 of 10,5 inch met het nieuwste Toyota Smart Connect-infotainmentsysteem, inclusief draadloze Apple CarPlay/Android Auto. De auto ondersteunt ook een digitale sleutel via de MyT-app.



En om de puntjes op de i te zetten heeft Toyota het rijcomfort nog wat verbeterd op detailniveau, met extra geluiddemping voor de motor en dikker glas voor de voorruit en de zijruiten. Het onderste instrumentenpaneel is ook zachter gemaakt. Allemaal zaken die het leven aan boord iets aangenamer zouden moeten maken vanaf het tweede kwartaal van 2024, wanneer deze Yaris Cross ‘MY24’ op de markt wordt gebracht.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Toyota Yaris Cross? Kies uit meer dan 45.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Toyota Yaris Cross-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Möller  Yeelen
Over de auteur: Möller Yeelen Yeelen is al autogek van toen de rode auto’s nog altijd wonnen in de Formule 1, sinds 2018 heeft hij er ook zijn werk van gemaakt. Moest hij kunnen, zou hij een loods vullen met een eclectische collectie van schattige stadswagens tot iconische supercars, maar voorlopig kan hij die droom enkel waarmaken in Gran Turismo...

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km