Video: Ferrari Daytona, de legende uit het verleden

In 1968 is het al twee jaar geleden dat Lamborghini Ferrari begon uit te dagen met zijn revolutionaire “Miura”. Met zijn buitengewone architectuur was de auto ontworpen om regels te breken. Ferrari antwoordde in 1968 met iets conservatievers…
  • Piette François
  • 06 oktober 2016
  • 202 weergaven

In 1968 pakte Ferrari uit met de 365 GTB/4, die al snel door de media “Daytona” werd genoemd als aandenken aan de overwinning in de 24 Uren van Daytona in 1967. De auto werd ontworpen door Leonardo Fioravanti, designer bij Pininfarina, en werd al snel beschouwd als een van de mooiste auto’s ooit. Maar ook als een vrachtwagen…

Voor of achter?

Met de Miura ging Lamborghini een nieuwe richting in voor sportwagens: die van de opstelling met motor centraal achterin. Lamborghini ging zelfs nog verder door het motorblok dwars te plaatsen, het carter ervan te delen met de versnellingsbak, en een auto met een bijzonder gebeeldhouwde en lage lijn te bouwen. De presentatie was een schot in de roos en de Miura belandde op het verlanglijstje van de sterren.

Voorin!

Bij Ferrari was het antwoord dus de Daytona, met een traditionelere opstelling: motor voorin en achterwielaandrijving. De Daytona was 23 cm hoger dan de Miura en leek in vergelijking daarmee wel een vrachtwagen. Een uitzonderlijk elegante vrachtwagen weliswaar, maar toch… Enzo Ferrari verklaarde zijn keuze als volgt: “paarden zijn bedoeld om de koets te trekken, niet te duwen”. Toch pakte de opvolger van deze Daytona uit met een centrale motor…

Bruikbaarder

De Miura was bij zijn eerste poging meteen een meesterlijke poging. Met een gewicht van minder dan een ton en een ronkende V12 van 350 pk verslond hij zowat alles wat reed op deze planeet. Maar het transalpiene meesterwerk was vooral in het begin van zijn productie niet geslaagd: een riskant weggedrag op de limiet, onbestaand comfort, een elektrisch circuit met een eigen wil, relatieve betrouwbaarheid, en de neiging om vuur te vatten…

Bij Ferrari was de Daytona weliswaar zwaarder (1,5 ton), wat je voelde in het stuur, maar de ervaring van het merk rendeerde op lange termijn. De Ferrari was steviger, beter afgewerkt, evenwichtiger en “makkelijker” op de limiet. Uiteindelijk overtuigde de Daytona meer klanten dan de Miura: er werden meer dan 1.400 exemplaren van gemaakt. Kers op de taart: de Daytona was bijzonder stabiel tegen hoge snelheden (in tegenstelling tot zijn rivaal) en kon in alle comfort kilometers afmalen. Een echte GT!

Stevig!

Vandaag is de Daytona nog verrassend. Zijn geweldige V12 is uiteraard zijn kloppende hart: 4,4 liter groot, vier bovenliggende nokkenassen en 352 pk bij meer dan 7.000 tpm met een heerlike soundtrack. Bovendien is de motor verbazend stevig: hij kan 150.000 kilometer aan voor hij gereviseerd moet worden. Ongelooflijk voor die tijd!

Het is uiteraard deels te danken aan die stevigheid dat de Daytona vaak werd ingezet in racecompetities. Ondanks een minder gunstige verhouding gewicht/vermogen hoefde de Daytona niet toe te geven aan de Miura: 280 km/u en 5,4 seconden voor 0-100 km/u. Ook vandaag nog sterke prestaties.

Hoeveel?

Het merendeel van de 1.406 exemplaren rijdt nog steeds rond. De Daytona is niet moeilijk te vinden, maar je moet ofwel bij topspecialisten te rade gaan, ofwel bij veilinghuizen. Reken op 750.000 tot 900.000 euro voor een coupé in uitstekende staat. Er is geen groot prijsverschil tussen de eerste reeksen (met koplampen achter plexiglas) en de laatste (met inklapbare koplampen). De cabriolet kost aanzienlijk meer: reken op ongeveer 3 miljoen euro. Maar die zijn bijzonder zeldzaam (slechts 121 exemplaren), en de meeste die je tegenkomt, zijn banale replica’s met Amerikaanse V8…

Meer lezen over:

Over de auteur: Piette François

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Brabus buigt zich over de EQS om hem een groter rijbereik te geven!

Brabus buigt zich over de EQS om hem een groter rijbereik te geven!

En hij krijgt geen extra vermogen, wat zeldzaam is bij de tuner! Zijn koetswerk krijgt daarentegen wel een speciale behandeling…

Maserati Ghibli: het einde nadert!

Maserati Ghibli: het einde nadert!

Het merk stopt in 2024 met de productie van de berline.

5 dingen die je nog niet wist over de Mercedes-AMG One

5 dingen die je nog niet wist over de Mercedes-AMG One

We komen stukje bij beetje meer te weten over de net voor de zomer onthulde, 1.063 pk sterke bolide.

Op circuit rijden maakt (heel) gelukkig!

Op circuit rijden maakt (heel) gelukkig!

En dat zeggen wij niet, maar wel een wetenschappelijke studie van de Britse universiteit van Loughborough!

Aanbevolen tests voor jou

3,6 /5 Test: Volvo XC40 Recharge, redelijkheid op alle vlakken

Test: Volvo XC40 Recharge, redelijkheid op alle vlakken

De Volvo XC40 was in 2021 jaar het tweede meest verkochte model in België en ook de populairste auto in Vlaanderen, Brussel en bij de professionele gebruikers. Met de lancering van een betaalbaardere ‘Single Motor’ 100% elektrische uitvoering zal zijn populariteit in dat laatste segment alleen maar toenemen.

BMW iX3 vs Volvo C40 Recharge: populaire maar niet echt volks geprijsde stekker-SUV’s

BMW iX3 vs Volvo C40 Recharge: populaire maar niet echt volks geprijsde stekker-SUV’s

Moet je volgende bedrijfswagen elektrisch zijn en hou je van SUV’s? Dan zouden de BMW iX3 en de Volvo C40 Recharge wel eens deel kunnen uitmaken van je selectie. Maar welke kies je?

3,7 /5 Test: Ford Mustang California Special, de ‘American Dream’!

Test: Ford Mustang California Special, de ‘American Dream’!

Wat is er beter dan een Mustang V8 Convertible om je eigen ‘American Dream’ te beleven? Zeker als je kiest voor het nieuwe California Special-pack dat doet dromen van de Amerikaanse Westkust?

3,7 /5 Test: Lynk & Co 01, het winnende abonnement?

Test: Lynk & Co 01, het winnende abonnement?

De Chinese autobouwer beschikt over een zeldzaam aanbod: een deel-SUV waarop je je kan abonneren! Maar verdient deze plug-in hybride je aandacht?

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
De Porsche 911 Carrera RS 2.7 van Paul Walker wordt geveild

De Porsche 911 Carrera RS 2.7 van Paul Walker wordt geveild

Een iconisch model en een link met de verongelukte acteur uit de film ‘Fast & Furious’, dat moet veel geld opleveren…

Zoveel kosten de Plaid-modellen van Tesla

Zoveel kosten de Plaid-modellen van Tesla

De meest explosieve uitvoering van de Model S en X vinden eindelijk hun weg naar ons land. Maar hoeveel moet je neertellen om te kunnen genieten van hun 1.020 pk?

Te koop: een unieke McLaren F1, waarschijnlijk voor een astronomische prijs!

Te koop: een unieke McLaren F1, waarschijnlijk voor een astronomische prijs!

Hij wordt beschouwd als één van de 3 iconen van de autowereld, naast de Ferrari 250 GTO en de Alfa Romeo 8C 2900. De McLaren F1 is de overtreffende trap op alle vlakken en wordt bijna nooit te koop aangeboden. Dus als je de middelen hebt, is dit je kans!

Tesla rust één van zijn Superchargers uit met een zwembad!

Tesla rust één van zijn Superchargers uit met een zwembad!

Na de lounges aan zijn laadstations haalt Tesla nu een ander wapen boven om elektrische reizigers bezig te houden: het Super Pool!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 27.950
2021
14 km

Benzine, Manueel

€ 23.750
2021
6 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Hybride - Benzine, Automaat

€ 67.900
2020
28.030 km

Diesel, Manueel

€ 12.800
2019
124.771 km

Hybride - Benzine, Automaat

€ 44.490
2021
21.500 km

Benzine, Manueel

€ 20.990
2021
14.214 km