5 concurrenten van de BMW M3

Hij staat bekend als de referentie bij de sportieve berlines. Zijn beestige uitstraling, zijn zescilinder met turbo van 431 pk en zijn chassis dat tot in de puntjes is afgesteld maken dat de M3 zijn reputatie nog steeds waar maakt. Maar wat is het antwoord van de concurrentie? We geven je vijf mogelijke alternatieven.

  • Piette François
  • 22 januari 2016

Mercedes C63 AMG
Mercedes overtroeft de zescilinder van BMW. De AMG S-uitvoering maakt immers gebruikt van een V8 met 510 pk. Hij is nog beestiger dan de M3 en splijt je oren door zijn brutale sound. Hij is misschien minder verfijnd om mee te rijden, maar hij is een uitstekend alternatief voor de M3, zeker omdat hij, net zoals de BMW, in twee koetswerkvarianten beschikbaar is, berline of coupé.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde
Als we al achter het stuur van de Alfa hadden kunnen zitten, hadden we nog meer informatie kunnen geven over wat de technische fiche precies in zijn mars heeft. De Giulia Quadrifoglio Verde weet op papier de BMW te overklassen. Onder de Italiaanse motorkap zit ook een zescilinder, maar deze werd gemaakt door Ferrari en levert 510 pk. De achterwielaangedreven Alfa Romeo wordt - vanzelfsprekend - geleverd met een manueel bediende versnellingsbak.

Lexus RC-F
De briljante Japanner maakt gebruikt van een atmosferische V8 en fileert bochten als een Japanse chefkok op een goede dag. Hij klimt graag en hoog in toeren en is progressiever en rustiger dan een BMW M4. Maar de RC-F is ook spectaculairder, met een koetswerk dat zijn gelijke niet kent. Wie een berline wil met dezelfde motor die kan, bij gebrek van een nieuwe IS F, kiezen voor de nieuwe GS F.

Audi RS5
Zijn productie loopt stilaan op zijn laatste benen, dus wie een wil aanschaffen kijkt best naar de tweedehandsmarkt. De wagen bezit vierwielaandrijving en de atmosferische V8 houdt van hoge toerentallen. Aan de binnenkant wordt je getrakteerd op die uitstekende Audi-afwerking.

Infiniti Q60
De Q60 is nog maar net voorgesteld, dus hij heeft hij zijn pluimen van de wereldpers nog niet verdiend. Op zijn technische fiche prijkt een V6 biturbo van 405 pk! Dat zijn er minder dan een M4, maar hij zal zich allicht ook rustiger laten besturen. De Infiniti Q60 wordt meer gepositioneerd als een GT waar je met plezier langere afstanden mee kunt overbruggen. We laten jullie binnenkort weten hoe hij het er van af brengt!

BMW

Meer lezen over:

Over de auteur: Piette François

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Cupra Formentor en Leon nu nog pittiger!

Cupra Formentor en Leon nu nog pittiger!

Naast een nog agressievere look, krijgen de Cupra Formentor en Leon nieuwe motorisaties die krachtiger zijn en meer rijbereik halen.

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Onze spionnen hebben prototypes van de Audi A6 e-tron gespot met brede wielkasten en grote remschijven en -klauwen, die doen vermoeden dat we ook elektrische S- en RS-versies krijgen.

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

De opvolger van de Chiron is voor het eerst te zien onder een bijzonder kleurrijke laag camouflage.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km