Volkswagen: focus op de saloncondities van 2024

Volkswagen baseert zijn speciale salonaanbiedingen op drie grote pijlers: een speciale reeks, lage prijzen en een herpositionering van het gamma. Maar dat is nog niet alles: VW biedt momenteel ook bonussen en 5 jaar garantie!

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 10 januari 2024
  • Sector

Volkswagen was het grootste 'generalistische' merk in België in 2023 (en op de tweede plaats in het algemene klassement achter BMW) en ook de marktleider op de tweedehandsmarkt afgelopen jaar, een elan waarop het merk zou willen verdergaan in 2024 dankzij heel wat aanbiedingen voor de 'salonperiode'. VW richt zich daarbij op drie grote pijlers: een speciale reeks voor het hele SUV-gamma, een bodemprijs voor de nieuwe Tiguan en een nieuwe positionering voor het elektrische ID-gamma.

UNITED

Om de vele klanten te verleiden die nog steeds verknocht zijn aan dit type auto, biedt Volkswagen momenteel een speciale reeks 'United' aan op quasi heel het SUV-gamma. In feite op alle SUV's, op het vlaggenschip Touareg na. Maar dan blijft er nog steeds voldoende keuze over met de T-Cross, Taigo, T-Roc en de gloednieuwe Tiguan United.

Op deze modellen biedt de United, bovenop de basisuitrusting van de Life, een hele hoop uitrusting zoals een metaalkleur, 17-inch velgen, keyless entry en een achteruitrijcamera voor een meerprijs van slechts om en bij de 500 euro. Een aanrader dus, want dat levert 2.090 tot 4.795 euro aan gratis uitrusting op, afhankelijk van het gekozen model. Bovendien kan dit aanbod worden gecombineerd met de overnamepremie van 2.500 euro die je extra krijgt bij het inruilen van je oude auto, en ook nog eens met de salonkorting van 3.000 euro of zelfs 3.500 euro op de nieuwe Tiguan.

Tiguan vanaf 29.990 euro

Met dit beetje extra korting voor zijn gloednieuwe SUV is Volkswagen erin geslaagd de basisprijs van de populaire Tiguan tot onder de symbolische grens van 30.000 euro te krijgen. De nieuwe Tiguan als 1.5 TSI 130 pk DSG7 is, inclusief de salonkortingen en de diverse premies, daarmee verkrijgbaar vanaf 29.990 euro.

Dubbele bonus

Voor klanten die hun oude auto niet willen inleveren, heeft Volkswagen tijdens de salonperiode ook aan een klein cadeautje gedacht: een welkomstbonus. Maar dat is niet de enige bonus die Volkswagen op dit moment aanbiedt. Er is ook een 'sportbonus' die een extra korting biedt op de sportuitrusting van de R-Line, R-, GTI- en GTX-modellen.

ID.3 en ID.4 komen in aanmerking voor Vlaamse premie

Daarnaast heeft Volkswagen onlangs de aanschafprijs van zijn ID.3 en ID.4 verlaagd zodat klanten die in Vlaanderen wonen kunnen genieten van de subsidie die de Vlaamse overheid toekent voor elektrische modellen. Dat levert een premie op van 5.000 euro voor de ID.3 en ID.4. Maar Volkswagen maakt ook gebruik van de salonperiode om extra promoties aan te bieden op het gros van het ID-gamma. Nog tot eind januari genieten de meeste elektrische modellen van Volkswagen van een salonkorting van 2.000 euro, een extra overnamepremie van 500 euro en een korting van 500 euro voor de installatie van een EDI-laadpunt.

Garantieverlenging

Tenslotte vervolledigt Volkswagen zijn saloncondities nog met een garantieverlenging van 2 naar 5 jaar. Dit aanbod is geldig voor het hele Volkswagen-gamma, inclusief Volkswagen bedrijfsvoertuigen, met uitzondering van de ID.4 Pure Limited Edition met zijn al sterk verlaagde prijs tot onder de 40.000 euro om te kunnen genieten van de Vlaamse premie.

Bovendien biedt Volkswagen aantrekkelijke financieringsformules die je desgewenst ook kan aanvullen met extra diensten zoals onderhoud, verzekering en belastingen.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Volkswagen? Kies uit meer dan 45.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Volkswagen-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km