Will.i.AMG: foute look voor het goede doel

Deze bizarre creatie van muzikant Will.i.am moet jongeren warm maken voor wetenschap en technologie.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 09 mei 2022
  • Straf
  • 4.062 weergaven

Afgelopen weekend werd de Grand Prix F1 van Florida gereden. In de marge daarvan stelde AMG een creatie voor van muziekartiest en ondernemer Will.i.am, de frontman van de The Black Eyed Peas, en West Coast Customs, die je misschien nog kent van hun creaties in ‘Pimp my ride’ op MTV of ‘Inside West Coast Customs’ op Netflix. En net als de auto's in die programma’s is ook deze Will.i.AMG niet de meest subtiele.

AMG GT x G-Klasse

Will.i.am houdt wel van wat extreme tuning, dat bewijst ook zijn ‘gepimpte’ Tesla. Deze Will.i.AMG, het resultaat van een project dat ‘The Flip’ genoemd wordt, is gebaseerd op een vierdeurs AMG GT. Die wordt vooral gebruikt omwille van de lange wielbasis, want uiteindelijk blijven er maar twee deuren over. Die gaan tegenovergesteld open. Maar het meest opvallende kenmerk van de wagen is zijn ellenlange neus die eindigt in het front van een G-Klasse. Let ook op de velgen met vintage AMG-look.

De auto moet de aandacht trekken voor de ‘i.am/Angel Foundation’. Dat goede doel wil jongeren uit achtergestelde buurten in de Verenigde Staten toegang geven tot opleidingen in STEAM-vakken, kort voor science, technology, engineering, arts and math, zodat ze toekomstgerichte jobs kunnen vinden. Bij de auto hoort een ‘Bear Witness’ kledingcollectie waarvan een deel van de opbrengst van de verkoop naar het project gaat.

Ben je fan? Weet dan dat er een zesdelige reeks komt over de bouw van de wagen. Het videoproject met de naam ‘DRIVE’ gaat in première in de marge van het filmfestival van Cannes later dit jaar.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Mercedes.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
BMW: koop minder nieuwe auto’s

BMW: koop minder nieuwe auto’s

Een gek advies van een autobouwer, maar duurzaam is het wel.

Top 4 van de Renault 5 Turbo!

Top 4 van de Renault 5 Turbo!

Nu de 50ste verjaardag van de R5 stilaan op zijn einde loopt, maken we van de gelegenheid gebruik om nog een laatste keer de meest indrukwekkende versie te belichten aan de hand van 4 iconische versies.

Binnenkort terug rotatiemotoren bij Mazda!

Binnenkort terug rotatiemotoren bij Mazda!

Helaas niet in een sportieve coupé, wel als ‘range extender’ voor de MX-30.

Hyundai blaast zijn mythische Pony Coupé uit 1974 nieuw leven in

Hyundai blaast zijn mythische Pony Coupé uit 1974 nieuw leven in

Een project dat het op poten zet in samenwerking met Giugiaro

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 37.990
2021
20.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Diesel, Automaat

€ 43.985
2020
29.840 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km