5 vintage cabrio’s voor minder dan € 10.000!

De zomer staat voor de deur en wat is er beter om daarvan te genieten dan een cabrio? Dit zijn 5 ‘vintage’ modellen die nog betaalbaar zijn en niet snel minder waard zullen worden!

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 15 juni 2022
  • Aankoop

Nadat wel een blik wierpen op de meteen op VROOM.be beschikbare tweedehands cabrio’s aan minder dan € 10.000, stellen we je nu 5 vintage cabrio’s voor die je misschien kunnen verleiden. Aarzel niet om regelmatig een kijkje te nemen in onze afdeling ‘oldtimers’ zodat je geen deals mist!

  1. 1. Peugeot 204 Cabriolet

Aangenaam om naar te kijken, modern om mee te rijden (voorwielaandrijving) en gemakkelijk om mee te leven... en bovendien is de Peugeot 204 Cabriolet een koopje! Wacht niet te lang als je belangstelling hebt voor dit model, want met zo veel kwaliteiten kan de prijs snel stijgen!

  1. 2. Triumph Spitfire 1500

De Triumph Spitfire is dan weer van een iets wulpser genre! Laat je echter niet misleiden door zijn naam, noch door zijn uiterlijk: hoewel zijn naam verwijst naar een beroemd "vuurspuwend" jachtvliegtuig, is de kans groter dat de motor wat van zijn onderdelen uitspuwt als je hem op zijn staart trapt! Je rijdt hem best op koppel...

  1. 3. MGB ‘Rubber Bumper’

De MGB is dé typische Britse klassieke roadster. Hij werd bijna 20 jaar gebouwd, maar is veel minder populair in zijn recentste versies met kunststof bumpers. Maar je ziet ze niet aan boord en het plezier is bijna identiek, dus geniet ervan! Hij is betrouwbaarder en 'volwassener' dan de Spitfire, en is daardoor een verstandige keuze.

  1. 4. Volkswagen Golf Cabriolet

Heb je een gezin? Dan is dit iets voor jou! De Golf Cabrio, die van de eerste generatie, was zo'n succes dat VW geen Golf II Cabrio zou maken! De rolbeugel is misschien niet naar ieders zin, maar de betrouwbaarheid is er en de prestaties volstaan voor een rit met de haren in de wind!

  1. 5. Fiat 124 Spider

Helaas vallen de eerste versies met kleine bumpers en pittige motoren buiten het budget. Maar je kan wel kiezen voor de laatste versies: ze zijn wat gedateerd, maar nog steeds bruikbaar en hebben ook nu nog een zekere charme...


Op zoek naar een oldtimer?

Ben jij op zoek naar een oldtimer? Ontdek onze nieuwste zoekertjes voor oldtimers nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Dit is de Belgische prijs van de offroader Ford Bronco

Dit is de Belgische prijs van de offroader Ford Bronco

Ford gaat binnenkort de bestelboeken openen van zijn iconische Bronco op enkele Europese markten, waaronder België. Maar je zal je moeten haasten, want er zijn er niet genoeg voor iedereen!

Ooit van een ‘autoplant’ gehoord?

Ooit van een ‘autoplant’ gehoord?

Audi België heeft samen met Daniel Ost, de Belgische meesterbloemist, een prototype ontwikkeld om een plant in de auto te houden. Als het idee aanslaat bij de klanten, zal dit plantje ook aangeboden worden als accessoire.

Tesla heeft een contactloos testcentrum in Zweden!

Tesla heeft een contactloos testcentrum in Zweden!

Het is gemakkelijker dan ooit om een Model S, 3, X of Y te testen. Je moet enkel een afspraak maken op de site van Tesla, ter plaatse eens bellen en je bent binnen.

Koopje van het moment: Jaguar S-Type, een Jag voor minder dan €3.000!

Koopje van het moment: Jaguar S-Type, een Jag voor minder dan €3.000!

Ja, je kan al met een Jaguar rijden voor een zeer schappelijke prijs. Maar is dat wel een goed idee?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.999
2018
24.489 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km