Hoeveel kost een elektrische wagen in private lease?

Private leasing is een dienst die door steeds meer constructeurs wordt aangeboden, ook om elektrische wagens te kunnen leasen als particulier. Een formule die heel wat voordelen met zich meebrengt!

  • VROOM  Team VROOM Team
  • 09 oktober 2023
  • Kosten

Wil je je huidige auto wegdoen en een elektrische wagen nemen om hem te vervangen? Met prijzen die steeds bereikbaarder worden, een rijbereik dat steeds uitgebreider wordt en het laadnetwerk dat wordt uitgebouwd, zetten steeds meer Belgen de stap naar elektrische mobiliteit. Een slimme keuze als je in de stad woont, maar ook op het platteland winnen EV’s terrein, aangezien de prestaties van de nieuwste generatie van dit type wagen niet meer moeten onderdoen voor die van conventionele modellen.

Toch blijft de aanschaf van een elektrische wagen nog steeds een grote investering. Maar dat is zonder private lease gerekend, een financieringsoplossing die nu ook voor particulieren beschikbaar is, met als grootste voordeel dat je met een nieuwe wagen kan rijden naar eigen keuze. En elektrische wagens vallen natuurlijk ook onder dit aanbod. Je kan dus kiezen voor de wagen van je dromen, met een vooraf bepaalde kilometrage en een contract van een bepaalde duur. Je bent dus echt vrij om te kiezen, met een wagen die perfect is afgestemd op jouw behoeften en levensstijl, en met de gemoedsrust in de wetenschap dat de verzekering, onderhoud en eventuele herstellingen in de huurprijs zijn inbegrepen.

Leasen in plaats van kopen?

Door te kiezen voor private lease in plaats van een traditionele aankoop, kan je in een nieuwe en goed uitgeruste elektrische wagen rijden voor een verrassend laag maandelijks bedrag als je rekening houdt met alle inherente kosten die horen bij de eigendom van een wagen. Door te kiezen voor een maandelijks bedrag, moet je je spaargeld ook niet opofferen om een auto te kopen die jaar na jaar onvermijdelijk minder waard wordt.

Bovendien omvat deze leaseprijs alle kosten die aan je auto verbonden zijn, die allemaal worden opgesomd in een duidelijke maandelijkse factuur. Afhankelijk van het gekozen contract, betekent dit dat onderhoud en herstellingen, nieuwe banden, verkeersbelasting, burgerlijke aansprakelijkheid, eigen risico, rechtsbijstand, pechverhelping en financieringskosten allemaal inbegrepen zijn in het maandelijkse bedrag. En als je contract afloopt, kan je kiezen voor een nieuwe auto!

Heel wat voordelen

Er zijn dus veel voordelen als je private lease vergelijkt met de aanschaf van een nieuwe auto. De formule maakt het ook mogelijk om je budget gemakkelijker te beheren, aangezien je een vast maandelijks bedrag betaalt, inclusief belastingen en diensten. Dat zorgt voor meer gemoedsrust, omdat je de rompslomp en risico's vermijdt die gepaard gaan met het kopen, onderhouden en doorverkopen van een auto. Tenslotte kan je genieten van diensten die normaal gesproken voorbehouden zijn aan professionals.

Waar ben ik verantwoordelijk voor?

De enige kosten die je zelf moet dragen, zijn de kosten om de batterij op te laden, eventuele verkeersboetes, winterbanden en, afhankelijk van het contract, een vervangwagen in geval van herstelling of onderhoud.

Een eigentijds concept

Private lease past perfect in deze tijd. De markt schakelt dan ook steeds meer over van een model van autobezit naar een model van autogebruik. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee, te beginnen met het feit dat je hiermee veel tijd bespaart door de mindere administratie en de lagere risico's. Je betaalt enkel voor het werkelijke gebruik van de auto, en na een paar jaar kan je weer de weg op met een gloednieuw model.

Hoeveel kost het?

Private lease lijkt op het eerste gezicht duur, maar dat is zonder rekening te houden met de verschillende diensten die in het maandelijkse bedrag zijn inbegrepen. Als je dat vergelijkt met de maandelijkse kost die gepaard gaat met de aankoop van een wagen, is private lease meestal voordeliger, zonder administratieve rompslomp. Het is vaak zelfs mogelijk om een hogere eerste aflossing te betalen om de maandelijkse kosten te drukken.

Goed, concreet: hoeveel kost het om met een elektrische wagen te rijden via private leasing? Laten we de Ford Mustang Mach-E als voorbeeld nemen. Een model dat zich niet enkel onderscheidt met zijn dynamische prestaties, maar ook met zijn grote rijbereik (tot 600 km!), zijn rijplezier dat bij de beste van zijn segment zit (en dat zelfs doet denken aan die andere Mustang...), zonder zijn geavanceerde infotainmentsysteem te vergeten. In private lease kost het model slechts 585 euro/maand na een voorschot van 8.100 euro. Een maandelijks bedrag dat is gebaseerd op een contract van 60 maanden, met maximum 7.500 km per jaar.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een elektrische auto? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste elektrische autozoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

VROOM  Team
Over de auteur: VROOM Team

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Tesla Model 3: €4.000 goedkoper

Tesla Model 3: €4.000 goedkoper

Tesla heeft de prijs van beide varianten van de Model 3 Highland met 4.000 euro verlaagd, en de Long Range krijgt een nieuwe naam.

Welke Renault Austral moet je kiezen? (2024)

Welke Renault Austral moet je kiezen? (2024)

Welke uitvoering, motorisatie en opties moet je kiezen op de Renault Austral in 2024? Het maakt uiteindelijk weinig uit, we leggen uit waarom.

Zoveel kost de Audi Q6 e-tron

Zoveel kost de Audi Q6 e-tron

De Audi Q6 e-tron is nu te bestellen in verschillende uitvoeringen met een vanafprijs van 75.900 euro, maar hij zou binnenkort goedkoper moeten worden...

Is deze Model Y de meest interessante Tesla van allemaal?

Is deze Model Y de meest interessante Tesla van allemaal?

De nieuwe Model Y Long Range RWD biedt tot 600 km actieradius voor een vanafprijs van 49.970 euro, waarmee het qua prijs/autonomie de meest interessante Tesla van allemaal is!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km