Koopje van het moment: Citroën C15, een ultra hippe bestelwagen voor een lage prijs!

De Citroën C15 is het onwaarschijnlijke verhaal van een hardwerkende bestelwagen die de mascotte werd bij hipsters! Deze onwaarschijnlijke reputatie heeft hem een gestage stijging in populariteit opgeleverd! Ben je op zoek naar een trendy, retro bestelwagen voor een lage prijs? Zoek dan niet verder, maar haast je!

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 13 maart 2023
  • Aankoop

In 1984 introduceerde Citroën de C15, een moderne bestelwagen die onder andere de bestelwagenversie van de 2CV zou vervangen. Deze bestelwagen was bedoeld om veel diensten te verlenen, maar het ontwikkelingsbudget was beperkt! Bij PSA besloten ze daarom te recyclen door te beginnen op basis van de Visa. Onder de motorkap waren de motoren solide en bekend: een 1,1 liter benzinemotor of 1,8 liter dieselmotor, twee robuuste motoren die na twee jaar productie werden vergezeld door een benzinemotor van minder dan 1 liter en met vier cilinders.

Een buitengewoon succesverhaal!

Het succes van de C15 heeft de kas van PSA flink gespekt! De C15 speelde vanuit een bekende basis de rol van transformer: pick-up, gezinsauto met 5 zitplaatsen, bestelwagen of zelfs veewagen. Bijna alles was mogelijk omdat de wagen werd aangeboden in een "chassis"-versie, waarin alleen de cabine standaard geïnstalleerd werd.

Wat maakt deze zo cool...

Allereerst is er het imago: zijn immense succes maakt hem direct herkenbaar. Als favoriete voertuig van ambachtslieden is het ook nog eens behoorlijk leuk om ermee te rijden, vooral als je de dieselversie vermijdt. Het wendbare weggedrag, de kleine banden, het beperkte gewicht en de royale bodemvrijheid maken het mogelijk om door kleine (veld)wegen te crossen, met een ophanging die redelijk comfortabel is. Voeg daarbij een laadvolume dat behoorlijk verrassend is en je hebt een instrument met onvermoede veelzijdigheid!Wat kost hij?

Met bijna 1,2 miljoen exemplaren geproduceerd tussen 1984 en 2006 was de C15 een enorm succes. Helaas zijn de meeste exemplaren tot op de draad versleten en heeft slechts een klein percentage het tot op heden overleefd. Wie denkt er immers aan om een bestelwagen voor langere tijd te bewaren? Het is dus nog steeds mogelijk om een relatief goede auto te vinden voor iets meer dan € 2.000. Maar wees er snel bij voordat de prijzen de hoogte in schieten, net als die van zijn voorouders, met de 2CV AZU aan kop!

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via mail:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Tesla heeft een contactloos testcentrum in Zweden!

Tesla heeft een contactloos testcentrum in Zweden!

Het is gemakkelijker dan ooit om een Model S, 3, X of Y te testen. Je moet enkel een afspraak maken op de site van Tesla, ter plaatse eens bellen en je bent binnen.

Dit is de Belgische prijs van de offroader Ford Bronco

Dit is de Belgische prijs van de offroader Ford Bronco

Ford gaat binnenkort de bestelboeken openen van zijn iconische Bronco op enkele Europese markten, waaronder België. Maar je zal je moeten haasten, want er zijn er niet genoeg voor iedereen!

Ooit van een ‘autoplant’ gehoord?

Ooit van een ‘autoplant’ gehoord?

Audi België heeft samen met Daniel Ost, de Belgische meesterbloemist, een prototype ontwikkeld om een plant in de auto te houden. Als het idee aanslaat bij de klanten, zal dit plantje ook aangeboden worden als accessoire.

Koopje van het moment: Jaguar S-Type, een Jag voor minder dan €3.000!

Koopje van het moment: Jaguar S-Type, een Jag voor minder dan €3.000!

Ja, je kan al met een Jaguar rijden voor een zeer schappelijke prijs. Maar is dat wel een goed idee?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.999
2018
24.489 km
€ 56.181
2021
1.500 km