De luchtloze band van Michelin komt eraan!

40 bestelwagens van de Franse post worden tegen eind 2024 uitgerust met luchtloze Michelin Uptis-banden, die in hetzelfde jaar ook voor het brede publiek worden gelanceerd.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 29 juni 2023
  • Buitenland

Voor de eerste keer in Europa worden er luchtloze banden die niet plat kunnen vallen gemonteerd op wagens die op de openbare weg worden ingezet. Na ze al op DHL-busjes in Singapore te hebben getest, kondigt Michelin nu aan dat de Franse post 3 van zijn bestelwagens gaat uitrusten met de luchtloze banden van het merk. Vervolgens worden er nog 37 andere wagens mee uitgerust, voor een totaal van 40 voertuigen tegen het einde van volgend jaar.

De enige luchtloze band op de openbare weg

Michelin is natuurlijk niet het enige bandenmerk dat luchtloze banden uittest. Ook andere fabrikanten zijn bezig met deze technologie, maar het Franse bedrijf heeft een beetje voorsprong op de concurrentie. Het is namelijk de enige fabrikant die auto's heeft uitgerust met zijn Uptis-banden op de openbare weg, al zitten ze nog steeds niet op particuliere wagens. Iets dat echter binnenkort zou moeten veranderen.

Voor 2024 

De Uptis-technologie werd voor het eerst voorgesteld in 2021 en vervangt de perslucht die normaal in een band zit door een rubberen structuur die op z'n eentje in staat is om het gewicht van de wagen te ondersteunen. Dankzij deze nieuwe technologie moeten de banden nooit meer op de juiste druk worden gezet en moet je ook niet bang zijn voor een plate band. Terwijl de Franse post deze Michelin Uptis-banden nog in de praktijk test, zouden ze op de markt moeten komen voor het brede publiek in 2024.

Wil je steeds het laatste autoadvies ontvangen?

Vond je dit artikel interessant en wil je steeds het laatste autoadvies, autoweetjes en tips meteen in je mailbox? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Welke Ford Mustang Mach-E moet je kiezen?

Welke Ford Mustang Mach-E moet je kiezen?

Voor een elektrische wagen moet je andere keuzes maken dan voor een auto met verbrandingsmotor: batterijcapaciteit, aantal motoren en/of vermogen, type boordlader, enzovoort. Hoe moet je dan kiezen? Laten we eens oefenen met het gamma van de Ford Mustang Mach-E.

Dit is de Belgische prijs van de Polestar 2 (2024)

Dit is de Belgische prijs van de Polestar 2 (2024)

Polestar heeft niet enkel het design en het rijbereik verbeterd van de Polestar 2 voor modeljaar 2024, maar ook de prijzen zijn (iets) lager in België. Hier het overzicht.

Volvo stopt met diesel!

Volvo stopt met diesel!

De allerlaatste Volvo op diesel zal begin 2024 worden geproduceerd. Daarna stopt de Zweedse constructeur volledig met dit type brandstof.

Deze Jaguar E-Type is verkocht voor 1,06 miljoen euro!

Deze Jaguar E-Type is verkocht voor 1,06 miljoen euro!

Deze Jaguar is niets minder dan de duurste E-Type ooit geworden! En als we zijn geschiedenis bekijken, snappen we waarom...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.000
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km