Ooit van een ‘autoplant’ gehoord?

Audi België heeft samen met Daniel Ost, de Belgische meesterbloemist, een prototype ontwikkeld om een plant in de auto te houden. Als het idee aanslaat bij de klanten, zal dit plantje ook aangeboden worden als accessoire.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 21 maart 2023
  • Ecologisch

Audi België heeft onlangs een enquête gestuurd naar Belgische autobestuurders om hun wensen en verwachtingen beter te leren kennen. De resultaten bevestigen dat 73% van de bevraagde Belgen veel belang hecht aan de algemene sfeer in hun wagen. Bovendien zou 43% van de bestuurders onder de 35 jaar gecharmeerd zijn door het idee om een vleugje ‘natuur’ toe te voegen aan boord.

Op basis van deze vaststelling heeft Audi België samengewerkt met meesterbloemist Daniel Ost om een ‘autoplant’ te ontwikkelen. Daarmee wordt de fameuze bloempot die in sommige auto’s was ingebouwd, zoals in de Volkswagen Kever, nieuw leven ingeblazen.

Vetplantjes

In dit geval hebben Audi en Daniel Ost een bloempot ontworpen uit gerecycleerde materialen die op een antislipsteun wordt geplaatst in de vorm van de vier ringen van het Duitse merk. Gezien de extreme omstandigheden die kunnen heersen aan boord van een wagen (vooral grote temperatuurswijzigingen) en om het onderhoud te vergemakkelijken, werd er gekozen voor vetplantjes om de boel op te fleuren, aangezien die minder water nodig hebben en tegen een stootje kunnen.

100 stuks als experiment

Audi België gaat 100 exemplaren van deze bloempot prouceren om ze in zijn dealernetwerk voor te stellen. Als het idee aanslaat bij de klanten, is het merk van plan om deze ‘autoplant’ te verkopen als accessoire.

Wil je steeds het laatste autoadvies ontvangen?

Vond je dit artikel interessant en wil je steeds het laatste autoadvies, autoweetjes en tips meteen in je mailbox? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Uitzonderlijke en geheime Ferrari-privécollectie te koop bij RM Sotheby's

Uitzonderlijke en geheime Ferrari-privécollectie te koop bij RM Sotheby's

Het beroemde veilinghuis RM Sotheby's heeft de verkoop aangekondigd van een geheim gehouden privécollectie. De verzameling krijgt de naam 'The Aurora Collection' en omvat 14 wagens die alle records zouden kunnen breken...

De Ferrari Enzo van Fernando Alonso staat te koop!

De Ferrari Enzo van Fernando Alonso staat te koop!

De Italiaanse supercar wordt geschat op meer dan 5 miljoen euro door Monaco Car Auctions!

Collectors item: een van de belangrijkste en meest onbekende Ferrari's ooit staat te koop!

Collectors item: een van de belangrijkste en meest onbekende Ferrari's ooit staat te koop!

Het is 1966. Lamborghini maakt furore door de Miura voor te stellen, een futuristische supercar met zijn motor en versnellingsbak centraal achterin. Achter de schermen werkt Ferrari aan een meer traditionele tegenhanger. Dit is het prototype van dit nieuwe model, dat een van de meest iconische Ferrari's aller tijden vooraf ging!

Koopje van het moment: Alfa Romeo 164 Q4, de versie waar de liefhebbers op zaten te wachten!

Koopje van het moment: Alfa Romeo 164 Q4, de versie waar de liefhebbers op zaten te wachten!

Toen Alfa Romeo aan het einde van de jaren ‘80 met de 164 zijn vlaggenschip op de markt bracht, was het al een hele tijd geleden dat het merk nog eens een valabel alternatief voor de ongenaakbare Duitse berlines kon aanbieden. De beste poging was deze Q4-versie, die pas veel later gelanceerd werd!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 25.990
2021
7.100 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 56.181
2021
1.500 km