Alle goede ideeën beginnen aan de toog. Zo ook het idee van deze man om van zijn tweede Tesla Model S een breakversie te laten bouwen. Daar had hij een heel grondige reden voor.

Wim Bervoets
19/12/2017

De Britse ondernemer had was al aan zijn tweede Californische auto toe, maar was nooit overtuigd van de kofferruimte die de Tesla bood. Jammer, want zijn trouwe viervoeter reist graag mee met de auto. Daarom schakelde hij het Britse bedrijf QWest in, dat de Model S heeft omgebouwd in een praktischere break.

Koolstofvezel

QWest spreekt zelf liever over een shooting brake, en gebruikte koolstofvezel om de achterkant te bewerken. Van het lichte en moduleerbare materiaal werd een grotere achterklep gemaakt voor de Tesla. De Britten namen contact op met Tesla zelf, en verzekerden de nieuwe eigenaar ervan dat hij na de ombouw nog steeds gebruik kan maken van de modelupdates van Tesla.

Uniek exemplaar?

Voorlopig houdt QWest het bij dit ene unieke exemplaar. Al sluit het niet uit dat er nog breakversies van de Model S volgen. Maar omdat die met de hand worden (om)gebouwd, ligt het productietempo aan de lage kant.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
;