Officieel: Volkswagen ID.5, elektrische SUV-coupé

De Volkswagen ID.5 onthult zijn ongecamoufleerde coupélijn en zijn technische fiche. Toch geeft de stijlvolle tweelingbroer van de ID.4 nog niet alles prijs…

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 03 november 2021
  • Elektrisch

Maanden nadat Volkswagen ons een zwaar gecamoufleerde ID.5 heeft laten zien licht het nu eindelijk de sluier van zijn elektrische SUV-coupé. In werkelijkheid gaat het om meer dan een gewone ID.4 met schuinere daklijn, want we zien ook een specifieke voorbumper. Qua design is dat zo’n beetje alles… al maakt de coupévorm de ID.5 beter gestroomlijnd, met een Cx van 0,26 in plaats van 0,28 voor de ID.4.

Wat kleiner nieuws

De ID.4 en 5 delen uiteraard hetzelfde interieur. Toch brengt deze coupéversie wat nieuws. Zo kan het infotainmentsysteem van de derde generatie voortaan updates over-the-air ontvangen, zodat er functies kunnen worden toegevoegd tijdens de levensloop van de wagen.

Qua ruimte verliezen de passagiers achterin 12 millimeter boven hun hoofd, terwijl de koffer een eerbaar volume van 549 behoudt onder het bagagescherm, even groot als in de ID.4.

Dikke batterij voor iedereen

Onder de motorkap, of beter gezegd, onder de vloer, ligt maar één batterij: die van 77 kWh. Er zijn echter wel drie motorversies beschikbaar, met een rijbereik van 480 tot 520 kilometer. Het is geen verrassing dat de vermogens dezelfde zijn als in zijn tweelingbroer met conventioneler dak. In de basisversie ontwikkelt de motor in de achteras 174 pk. Dat kan stijgen tot 204 pk in de ‘performance’-variant, zonder de GTX te vergeten met zijn twee motoren en zijn vermogen van 299 pk dat naar de vier wielen gaat. Het laadvermogen kan aan een aangepaste snellader oplopen tot 135 kW.

We weten nog niet alles…

We kennen dus eindelijk het design van de ID.5 en de technische fiche, maar VW houdt toch nog wat achter de hand. De prijzen en lanceringsdatum moeten namelijk nog worden gepubliceerd. We volgen het op…

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Een grote compressor in een kleine Polo? Dat klinkt als een verleidelijk recept, en het bewijst dat de Volkswagen-groep – met een klein duwtje in de rug – weldegelijk een echte funauto kan bouwen!

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Ter gelegenheid van zijn Europese première konden we Peugeots belangrijke Inception Concept in levende lijve ontdekken. Interesse in een kleine rondleiding van het model?

Van kust tot kust: 48 uur achter het stuur van de Jaguar F-Type 75 Edition

Van kust tot kust: 48 uur achter het stuur van de Jaguar F-Type 75 Edition

Jaguar zwaait een icoon in stijl uit in het noorden van het Iberisch schiereiland, met een rit van bijna 1.000 km tussen Sitges en San Sebastian achter het stuur van de nieuwe F-Type 75 Edition. Een test langs de mooiste wegen van Catalonië, Aragon, Navarra en het Baskenland met meer dan 500 pk onder de rechtervoet!

Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai brengt steeds meer modellen uit met een charismatische look, zoals deze nieuwe Sonata, die duidelijk geen saaie berline meer is.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 49.795
2019
26.488 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 56.181
2021
1.500 km