Audi e-tron GT facelift, ook meer dan 1.000 pk?

Als de Porsche Taycan een facelift krijgt, is het niet meer dan logisch dat de technisch gelijke Audi e-tron GT volgt. Audi laat nu al enkele foto’s zien van de elektrische sportberline, maar krijgt hij ook de 1.108 pk sterke motoren van de Taycan Turbo GT?

  • Möller  Yeelen Möller Yeelen
  • 19 april 2024
  • Elektrisch

Nadat we in februari de gefacelifte Porsche Taycan te zien kregen – en intussen ook konden testen – is het nu aan de technisch gelijke Audi e-tron GT om zich op te maken voor een bezoekje aan de plastisch chirurg. Audi heeft het subtiel proberen aanpakken door het model al in een zeer dun laagje camouflage te tonen in een persbericht waarin Ducati-testrijder Alessandro Valia en Audi e-tron GT-projectmanager Jaan Mattes Reiling even van sleutels wisselen bij het Audi Sport-hoofdkwartier in Neuburg. Maar het is meteen duidelijk wie de échte ster van de show is.

Subtiele verschillen voor Audi e-tron GT facelift

Net als de Taycan lijkt de facelift van de Audi e-tron GT vrij subtiel te worden. Een iets hertekende voorbumper met grotere luchthappers, een minimaal hertekende achterbumper en misschien nog wat upgrades voor de technologie aan boord – meer moeten we niet verwachten. Zelfs de lichtsignatuur lijkt niet te veranderen, nochtans meestal een van de stokpaardjes van Audi. Het grootste nieuws zal echter onderhuis te vinden zijn.

Hoe krachtig mag hij worden?

Om meteen met de deur in huis te vallen: het lijkt niet waarschijnlijk dat de Audi e-tron GT dezelfde 1.108 pk krijgt als de Taycan Turbo GT. Ook het oude model mocht niet even krachtig zijn als zijn Porsche-tegenhanger. Maar dat betekent niet dat er niet wat extra performance gevonden kan worden ten opzichte van de huidige RS e-tron GT, die tot 440 kW (598 pk) haalt. Er gaan geruchten over een RS Performance, die misschien wel de 650 kW (884 pk) sterke aandrijflijn van de Taycan Turbo. Dan heeft Porsche nog steeds ruimschoots de prestatiekroon in handen...

Grotere batterij, sneller opladen

Wat wel zo goed als vaststaat, is dat de Audi e-tron GT 2024 de nieuwe batterijen krijgt van de Taycan. Dat betekent een pakket van 105 kWh bruto (waarvan 97 kWh) bruikbaar, voor een WLTP-actieradius van meer dan 650 km. Die batterij gaat niet enkel langer mee, hij laadt ook nog eens sneller op, met een maximaal DC-snellaadvermogen van 320 kW (tegenover 270 kW voor de facelift). Daarmee kan je van 10 tot 80% bijladen in amper 18 minuten tijd. Een officiële lanceringsdatum krijgen we nog niet, maar we verwachten de Audi e-tron GT facelift ergens in de komende maanden. 

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Audi e-tron GT? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Audi e-tron GT-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Möller  Yeelen
Over de auteur: Möller Yeelen Yeelen is al autogek van toen de rode auto’s nog altijd wonnen in de Formule 1, sinds 2018 heeft hij er ook zijn werk van gemaakt. Moest hij kunnen, zou hij een loods vullen met een eclectische collectie van schattige stadswagens tot iconische supercars, maar voorlopig kan hij die droom enkel waarmaken in Gran Turismo...

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Onze spionnen hebben prototypes van de Audi A6 e-tron gespot met brede wielkasten en grote remschijven en -klauwen, die doen vermoeden dat we ook elektrische S- en RS-versies krijgen.

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

De opvolger van de Chiron is voor het eerst te zien onder een bijzonder kleurrijke laag camouflage.

Cupra Formentor en Leon nu nog pittiger!

Cupra Formentor en Leon nu nog pittiger!

Naast een nog agressievere look, krijgen de Cupra Formentor en Leon nieuwe motorisaties die krachtiger zijn en meer rijbereik halen.

Polestar 5 laadt op in 10 minuten!

Polestar 5 laadt op in 10 minuten!

Een prototype van de Polestar 5 heeft van 10 tot 80% kunnen opladen in slechts 10 minuten dankzij een constant laadvermogen van 310 kW en pieken van 370 kW!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km