Deze hippe Isetta-remake komt naar België

D’Ieteren zal instaan voor de verdeling van deze elektrische Microlino in ons land.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 29 september 2022
  • Elektrisch

De shift van auto’s naar ‘mobiliteitsoplossingen’ in de stad hoeft niet saai te zijn. Dat bewijst Citroën met zijn Ami, hoewel de topsnelheid van 45 km/u ervoor zorgt dat de dreumes enkel in de stad bruikbaar is, maar ook de Microlino. D’Ieteren, dat bij het grote publiek vooral bekend is omdat het de merken van de Volkswagen-groep in ons land invoert, ziet brood in het het concept en neemt nu de verdeling ervan op zich in België.

Hip en emissievrij in de stad en daarbuiten

De Microlino is geen auto en geen motorfiets, maar wel een oplossing voor ‘micromobiliteit’. Met zijn lengte van 2,5 meter zou dit wel eens een goed alternatief kunnen zijn voor stadsbewoners die parkeerproblemen beu zijn en sinds het verdwijnen van de Smart Fortwo op hun honger bleven. Net als bij de BMW Isetta uit de jaren ‘50 stap je vooraan in en uit, waardoor je in theorie met de neus tegen de stoeprand kan parkeren zonder het risico te lopen dat je niet meer in je auto geraakt door andere geparkeerde auto’s. Je boodschappen kan je kwijt in de 230 liter grote koffer.

De Microlino is voornamelijk gemaakt voor gebruik in de stad, maar in tegenstelling tot de Ami voelt hij zich ook thuis op buitenwegen. Het vermogen van zijn elektromotor is dan wel beperkt tot 12,5 kW, dankzij een gewicht van amper 500 kg zou hij toch vlot mee moeten kunnen met het verkeer. Hij snelt in 5 seconden naar 50 kilometer per uur, al zal je meer geduld moeten hebben voor je de topsnelheid van 90 km/u haalt. Hoe ver de Microlino geraakt op één laadbeurt, hangt af van hoe je hem bestelt. Je hebt de keuze uit een lithium-ion batterijpakket met een capaciteit van 6, 10,5 of 14 kWh met een respectievelijk rijbereik van 91, 177 en 230 km en een laadtijd aan een klassiek stopcontact van 3 tot 4 uur.

Begin 2023

De Microlino krijgt binnenkort concurrentie van de Evetta, een andere door de Isetta geïnspireerde tweezitter die ook beschikbaar zal zijn als pick-up en gebouwd wordt door Electric Brands, bekend van de X-Bus. Wanneer de Evetta naar ons land komt en wat de prijzen zullen zijn, is nog niet helemaal duidelijk. D’Ieteren zal de Micolino online verkopen voor een prijs vanaf € 14.900. Je zal hem vanaf eind dit jaar kunnen reserveren en de eerste exemplaren zouden begin 2023 geleverd moeten worden.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Lexus LBX: hybride compacte premium-SUV

Lexus LBX: hybride compacte premium-SUV

Ondanks zijn compacte afmetingen, met een lengte van 4,2 meter, belooft Lexus dat je ook bij zijn nieuwe instap-SUV alle raffinement mag verwachten dat eigen is aan het merk.

Toekomstige Peugeot 3008: dit is zijn nieuwe i-Cockpit

Toekomstige Peugeot 3008: dit is zijn nieuwe i-Cockpit

Voordat Peugeot de volgende generatie van zijn 3008 onthult, stelt het merk eerst het dashboard van het model voor, met daarop de nieuwe i-Cockpit met 21 duim groot gebogen scherm!

Tesla stoot Porsche van de troon op de Nürburgring

Tesla stoot Porsche van de troon op de Nürburgring

De Model S Plaid met ‘Track package’ mag zich voortaan de snelste auto op de Nürburgring noemen, dankzij een rondetijd van 7 minuten 25.231 seconden.

De nieuwe Rolls-Royce Cullinan Blue Shadow put inspiratie uit… de ruimte!

De nieuwe Rolls-Royce Cullinan Blue Shadow put inspiratie uit… de ruimte!

Slechts 62 exemplaren zullen geassembleerd worden.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 25.990
2021
7.100 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km