DS: weg met al die schermen!

Dat zei de hoofddesigner van het merk, Thierry Métroz, in een interview bij de Britse collega’s van Autocar.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 29 juni 2022
  • Toekomst

Geen nieuwsbericht gaat voorbij of we hebben het over het opbod aan schermen in nieuwe modellen. Hoe meer en groter, hoe beter, lijkt het wel. VROOM.be wijdde een top aan de meest memorabele exemplaren. Maar niet iedereen is blij met de komst van al dat digitaal geweld op onze dashboards.

A little bit stupid”

Thierry Métroz, de hoofddesigner van DS Automobiles, noemde de trend van veel en grote schermen in nieuwe auto’s “een beetje stom” in het Britse magazine Autocar, en wil in de toekomst alle schermen weren uit de auto’s van het merk. “Het probleem met schermen is dat als je het scherm uitschakelt, er gewoon een zwart rechthoekig oppervlak overblijft. Het is niet echt sexy en het is niet echt luxueus.”

Métroz zei dat DS voor toekomstige modellen kijkt welke nieuwe technologie er in de plaats kan komen voor de traditionele schermen, om toch informatie bij de bestuurder te krijgen. Het zal voor hem in elk geval iets minder intrusief mogen zijn dat zorgt voor meer sereniteit aan boord.

Ook Bugatti

Métroz is trouwens niet de enige met een hekel aan schermen. Bugatti weert ze ook uit zijn auto’s. Etienne Salomé, directeur interieurdesign van het Franse merk, ziet Bugatti’s als tijdloos en gemaakt om veel langer dan de traditionele 10 jaar mee te gaan. En een digitaal scherm in het midden van het dashboard hoort volgens hem niet thuis in die filosofie. Ook hier klinkt het dat minimalisme zorgt voor een gevoel van luxe.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: DS Automobiles.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Aston Martin Vanquish komt terug met een V12!

Aston Martin Vanquish komt terug met een V12!

De nieuwe Aston Martin Vanquish wordt nog in 2024 officieel onthuld en krijgt een biturbo-V12 met 835 pk en 1.000 Nm!

Onze 5 favoriete details van de Hyundai Ioniq 5 N

Onze 5 favoriete details van de Hyundai Ioniq 5 N

Het mag duidelijk zijn dat de Hyundai Ioniq 5 N een (zeer) sterke indruk op ons heeft gemaakt tijdens onze eerste kennismaking, en dat dankzij deze 5 geweldige details!

Renault Symbioz: Captur XXL

Renault Symbioz: Captur XXL

De nieuwe Symbioz SUV van Renault belooft een recordruimte voor het formaat! Hij komt tussen de Captur en de Austral te staan en is er enkel als E-Tech Hybrid.

BMW stopt met de 'i' voor zijn benzinewagens

BMW stopt met de 'i' voor zijn benzinewagens

Het einde van een decennialange traditie voor de Beierse constructeur!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km