DS: weg met al die schermen!

Dat zei de hoofddesigner van het merk, Thierry Métroz, in een interview bij de Britse collega’s van Autocar.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 29 juni 2022
  • Toekomst

Geen nieuwsbericht gaat voorbij of we hebben het over het opbod aan schermen in nieuwe modellen. Hoe meer en groter, hoe beter, lijkt het wel. VROOM.be wijdde een top aan de meest memorabele exemplaren. Maar niet iedereen is blij met de komst van al dat digitaal geweld op onze dashboards.

A little bit stupid”

Thierry Métroz, de hoofddesigner van DS Automobiles, noemde de trend van veel en grote schermen in nieuwe auto’s “een beetje stom” in het Britse magazine Autocar, en wil in de toekomst alle schermen weren uit de auto’s van het merk. “Het probleem met schermen is dat als je het scherm uitschakelt, er gewoon een zwart rechthoekig oppervlak overblijft. Het is niet echt sexy en het is niet echt luxueus.”

Métroz zei dat DS voor toekomstige modellen kijkt welke nieuwe technologie er in de plaats kan komen voor de traditionele schermen, om toch informatie bij de bestuurder te krijgen. Het zal voor hem in elk geval iets minder intrusief mogen zijn dat zorgt voor meer sereniteit aan boord.

Ook Bugatti

Métroz is trouwens niet de enige met een hekel aan schermen. Bugatti weert ze ook uit zijn auto’s. Etienne Salomé, directeur interieurdesign van het Franse merk, ziet Bugatti’s als tijdloos en gemaakt om veel langer dan de traditionele 10 jaar mee te gaan. En een digitaal scherm in het midden van het dashboard hoort volgens hem niet thuis in die filosofie. Ook hier klinkt het dat minimalisme zorgt voor een gevoel van luxe.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: DS Automobiles.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Aston Martin DB12: Super Tourer, maar geen V12 meer

Aston Martin DB12: Super Tourer, maar geen V12 meer

Aston Martins nieuwste telg in de DB-bloedlijn wil verder gaan dan de huidige grenzen van het Grand Tourisme en nieuwe maatstaven creëren. Maar dat doet hij zonder V12...

Vergeten model: Lada 110, met de hulp van... Porsche!

Vergeten model: Lada 110, met de hulp van... Porsche!

Met de 110 is Lada erin geslaagd om de vele kritische stemmen het zwijgen op te leggen. Maar hoe?

Reportage: 3.000 km met de Mercedes GLC 300 de

Reportage: 3.000 km met de Mercedes GLC 300 de

Diesel voor de lange afstanden en elektrisch voor de dagelijkse ritten: is de plug-in dieselhybride het beste van twee werelden? Je kan er in ieder geval heel ver mee rijden op één tank! Toch als je zijn technologie goed gebruikt...

Ford Kuga Graphite Tech Edition: de looks én de technologie

Ford Kuga Graphite Tech Edition: de looks én de technologie

Ford brengt zijn populaire SUV Kuga uit in een nieuwe speciale reeks Graphite Tech Edition. Een uitrustingsniveau dat ook als hybride en plug-inhybride wordt aangeboden.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 25.990
2021
7.100 km