Fisker Ocean, veelbelovende tweede poging

Fisker onthult op het salon van Los Angeles de productieversie van zijn elektrische SUV Ocean, samen met de technische fiche en de prijzen. Die laatste twee ogen allebei bijzonder aantrekkelijk.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 19 november 2021
  • Lancering
  • 11.382 weergaven

Fisker heeft goede en slechte tijden gekend, maar toch vooral slechte… Het eerste model van het merk werd een ongelooflijke flop. Vandaag keert de constructeur krachtig terug met een veelbelovende elektrische SUV: de Ocean. Dit tweede model is ondertussen al een paar maand geleden aangekondigd, maar vandaag wordt de productieversie onthuld, samen met zijn zeer interessante technische fiche.

Interessante techniek

De eerste vraag die steeds wordt gesteld wanneer een nieuwe elektrische auto op de markt komt is hoe ver hij geraakt. De basisversie Sport haalt naar schatting 250 mijl of zo’n 400 kilometer. Wie echter hoger in de uitrustingsniveaus, motoren en accupakketten gaat winkelen, kan met de Ocean tot 550 kilometer rijden. En de prestaties moeten niet onderdoen. De basisversie ontwikkelt 275 pk en sprint van 0 naar 100 km/u in 6,9 seconden. Maar de krachtigste variant Extreme komt aan liefst 550 pk en heeft maar 3,6 tellen nodig om de grens van de 100 km/u te halen. Al die cijfers moeten wel nog met de nodige omzichtigheid worden benaderd omdat ze nog niet zijn gehomologeerd.

Gigantisch scherm, gerecycleerde materialen en omgekeerd laden

Zoals elke elektrische auto tegenwoordig is de Ocean uitgerust met een fors centraal scherm van 17,1 duim. Dat is net iets groter dan dat van de Tesla Model S. Tijdens het rijden is het scherm verticaal opgesteld, maar de constructeur laat weten dat het kan worden gekanteld naar een horizontale positie wanneer de auto geparkeerd staat. Online updates, extreem complete rijhulpmiddelen en een interieur dat volledig is gemaakt in gerecycleerde materialen maken de Ocean af. De SUV kan daarnaast dienst doen als dikke batterij om een andere elektrische auto op te laden of om een woning van stroom te voorzien tijdens een elektriciteitspanne.

California Mode

Verder heeft de Ocean nog een unieke functie. Met een speciale knop kan je alle ramen openen, inclusief de ruit van de koffer, en het grote panoramadak. Het merk noemt die functie “California Mode”. Die moet goed zijn voor “een openluchtervaring zoals in een cabriolet maar dan met het geruststellende karakter van een SUV-platform”. Tof.

Zeer competitieve prijs

De productiestart van de elektrische SUV is gepland op 17 november 2022 in Oostenrijk. Voorlopig wordt enkel gesproken over leveringen in de Noord-Amerikaanse markt, maar de in Europa gebouwde Ocean kan natuurlijk ook naar ons komen. In de VS krijgt hij een startprijs van 37.499 dollar exclusief belastingen, wat zeer competitief is. Uiteraard kan die prijs worden opgevoerd, want de krachtigste variant met vierwielaandrijving kost 68.999 dollar.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een elektrische auto? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste elektrische auto's zoekertjes nu hier:


Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Renault AIR4: de 4L… klaar om te vliegen

Renault AIR4: de 4L… klaar om te vliegen

Deze AIR4 wil tot 700 meter hoogte gaan!

Suzuki S-Cross: assertievere blik

Suzuki S-Cross: assertievere blik

Suzuki onthult de nieuwe generatie van zijn S-Cross. Die wordt voorgesteld als een “echte SUV” met een vernieuwend design. Hij wordt exclusief aangedreven door een 1.4 liter turbobenzine 48 Volt microhybride.

Alpine A110, technische en technologische update

Alpine A110, technische en technologische update

Alpine vernieuwt het A110-gamma en maakt van de gelegenheid gebruik om wat extra peper toe te voegen aan het recept van zijn sportwagen.

Officieel: Kia Niro, spannender dan ooit!

Officieel: Kia Niro, spannender dan ooit!

De nieuwe generatie van de Niro is enkel enkel verkrijgbaar als hybride, plug-in hybride of puur elektrisch. En ook zijn styling wordt spannender!

Aanbevolen tests voor jou

3,4 /5 Test: Citroën ë-Berlingo, elektrisch met het hele gezin

Test: Citroën ë-Berlingo, elektrisch met het hele gezin

Na de ë-C4 komt Citroën met een puur elektrische variant van zijn meest populaire bestelbreak. Deze volledig uitstootvrije ë-Berlingo is een opsteker voor kroostrijke gezinnen op zoek naar een auto die zowel schoon als praktisch is.

3,9 /5 Test: BMW M240i xDrive, plezier in het vizier

Test: BMW M240i xDrive, plezier in het vizier

Terwijl de 1-Reeks een brave voorwieltrekker is geworden heeft BMW voor zijn nieuwe 2-Reeks vastgehouden aan een achterwielaangedreven architectuur. Maar weet die nog steeds de “Freude am Fahren” te bieden die het merk zo dierbaar is?

3,4 /5 Test: Ford Ranger, 4 speciale edities van de nummer één

Test: Ford Ranger, 4 speciale edities van de nummer één

Om hulde te brengen aan het huidige Ranger-gamma en eraan te herinneren dat er nog exemplaren te koop zijn, heeft Ford niet minder dan 4 speciale edities voorgesteld! We gaan op pad met de Wolftrack, Stormtrak, Raptor SE en MS-RT!

4,0 /5 Test: Ford Mustang Mach-E GT, elektrisch Zwitsers zakmes

Test: Ford Mustang Mach-E GT, elektrisch Zwitsers zakmes

Hij is agressiever, sportiever en dynamischer, maar toch gedraagt deze GT-versie van de Amerikaanse SUV zich niet zoals de ontembare volbloed die we hadden verwacht…

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Toekomstig collectors’ item: Lotus 2 Eleven, radicaler wordt het niet

Toekomstig collectors’ item: Lotus 2 Eleven, radicaler wordt het niet

In 2007 stelde Lotus op het salon van Genève een radicaal model voor, bedoeld om asfalt te gaan verslinden op circuits: de Lotus 2 Eleven. Verrassend voor een auto van dit kaliber is dat bepaalde exemplaren – voor een heel redelijke meerprijs – gehomologeerd waren voor de openbare weg.

In Nederland kunnen nu ook niet-Tesla’s gaan Superchargen

In Nederland kunnen nu ook niet-Tesla’s gaan Superchargen

Zoals beloofd stelt Tesla zijn Supercharger-snellaadnetwerk open voor auto’s van andere merken. De Texanen beginnen voorzichtig, met een proefproject in Nederland.

Top 10 van de meest betrouwbare automerken in 2021

Top 10 van de meest betrouwbare automerken in 2021

De Japanse merken kunnen, nog maar eens, uitstekende resultaten voorleggen in deze nieuwe betrouwbaarheidsstudie.

5 dingen die je moet weten voor je koopt: Range Rover Classic, de coolste 4x4

5 dingen die je moet weten voor je koopt: Range Rover Classic, de coolste 4x4

In zijn 26-jarige carrière heeft de Range Rover Classic de reputatie gekregen dat hij de uitvinder was van het segment van de luxe-SUV. Hij voelt zich net zo goed in zijn sas in de chicste winkelstraat als in de wildernis en kan echt alles, zoals bijvoorbeeld zijn bestuurder een nog coolere uitstraling geven.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Automaat

€ 69.900
2021
56 km

Diesel, Manueel

€ 31.250
2021
70 km

Elektrisch, Automaat

€ 35.990

Benzine, Manueel

€ 17.990
2020

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 239.900
21.000 km

Benzine, Automaat

€ 85.900
20.000 km

Elektrisch, Automaat

€ 16.900
575 km

Diesel, Manueel

€ 17.900
99.856 km