Ford lanceert zijn sportieve bedrijfsvoertuigen van MS-RT!

Ford slaat twee vliegen in een klap met de nieuwe Transit Custom MS-RT en Ranger MS-RT! Bedrijfswagens aangepakt door 'M-Sport Road Technology' die zeker in de smaak zullen vallen.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 14 februari 2024
  • Lancering

Met zijn Ranger Raptor die door de afdeling Ford Performance is ontwikkeld, heeft het merk met de blauwe ovaal al een sportieve pick-up in het gamma die vrij uniek is op de markt. Een nieuwe generatie die nog verder gaat dan zijn zeer populaire voorganger, want hij is voortaan zowel beschikbaar met een 2.0 diesel van 210 pk als met een indrukwekkende 3.0 V6-benzinemotor van 292 pk.



Maar Ford wil duidelijk meer. Het merk heeft besloten zijn gamma aan gespierde bedrijfsvoertuigen uit te breiden met twee nieuwe modellen! We krijgen namelijk in één klap de Transit Custom MS-RT en Ranger MS-RT. Die zijn natuurlijk gebaseerd op de nieuwe bestelwagen Transit Custom en de pick-up Ranger, maar dan aangepakt door de specialisten van MS-RT. Dat is het luik van M-Sport, de trouwe racepartner van Ford in onder meer het WRC, dat graag bedrijfsvoertuigen van meer charisma voorziet.

Transit Custom MS-RT, gespierde look...

In het geval van de Transit Custom bestaat de anabolenkuur uit een best indrukwekkende bodykit. Je krijgt een nieuwe voorbumper met geïntegreerde splitter, sportieve zijschorten, een nieuwe achtersteven met een diffusor en ook nog een aerodynamisch geoptimaliseerde spoiler. Let ook op de verbrede wielkasten, die plaats bieden aan de donkergrijze lichtmetalen velgen van 19 inch met Goodyear Eagle Sport-banden in de maat 235/45 R19. Om de look af te maken, kan je ook kiezen voor exclusieve lakkleuren, zoals dit felle Yellow Green of nog MS-RT Blue. In alle gevallen wordt de Transit Custom MS-RT geleverd met zwarte spiegelkappen en deurgrepen, en remklauwen in MS-RT Blue.

… specifiek interieur…

De aanpassingen blijven echter niet beperkt tot de buitenkant! Aan boord krijg je ook specifieke kuipzetels met dikke wangen, MS-RT-logo's en blauwe stiksels. En dat zowel voor- als achterin, toch als je voor een dubbele cabine gaat. Er is standaard ook een sportstuur met een blauwe 12-uurmarkering en dito stiksels.

… en keuze uit verschillende motoren!

Qua motorisaties heeft Ford besloten een brede keuzewaaier te bieden aan zijn klanten die op zoek zijn naar een Transit Custom MS-RT. Je kan het sportieve busje namelijk krijgen op diesel, als plug-inhybride met benzinemotor of zelfs als volledig elektrische versie!

Kies je voor de 2.0 EcoBlue-dieselmotor, dan is er de topversie van 170 pk met een 8-trapsautomaat en de keuze tussen voor- of vierwielaandrijving. Maar ook de versie met 150 pk en een manuele zesbak (steeds met voorwielaandrijving) behoort tot de mogelijkheden. De plug-inhybride is gebaseerd op een 2,5 liter-benzinemotor en ontwikkelt op zijn beurt een gecombineerd vermogen van 232 pk. Maar het is de volledig elektrische versie die het meeste spierkracht heeft. De E-Transit Custom MS-RT ontwikkelt namelijk 210 kW, ofwel 286 pk.

Ranger MS-RT, de lowrider

Ford Pro neemt ook deze Ranger MS-RT op in zijn gamma, die tussen de 'klassieke' versies van de Ranger en zijn sportieve offroadversie Ranger Raptor gepositioneerd wordt. In dit geval zit steeds de 3.0 EcoBlue V6-dieselmotor onder de kap van 240 pk/600 Nm, gekoppeld aan een 10-trapsautomaat met vierwielaandrijving.



Ook de Ranger MS-RT krijgt natuurlijk een specifieke bodykit en een sportiever interieur. Maar het model valt vooral op met zijn sterk aangepaste ophanging. MS-RT heeft de Ranger namelijk 40 mm verlaagd, met bredere sporen en een verstevigde ophanging. De Ranger MS-RT krijgt ook grote 21-inch velgen met dikke 275/45 R21-banden (de breedste banden ooit op een Ranger). Een nieuwe configuratie die de Ranger niet enkel een lowriderlook geeft, maar die de pick-up ook sportiever moet maken op de weg. Een alternatief voor op het asfalt voor de Ranger Raptor, dus, die eerder gemaakt is voor sportiviteit naast de gebaande paden.

Praktisch gezien behoudt de Ranger MS-RT dezelfde laad- (1 ton) en trekvermogens (3,5 ton) als de andere Rangers, in tegenstelling tot de Raptor.

Aankomst medio 2024

Deze nieuwe modellen van MS-RT zijn nu al te bestellen bij Ford Pro-dealers in heel Europa voor wie haast heeft. De eerste leveringen worden dan weer medio 2024 verwacht.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Ford? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Ford-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km