Glickenhaus: een waterstofbuggy met een rijbereik van 1.000 km!

De Amerikaans constructeur is vooral bekend om zijn racewagens en de wegversies die daarvan afgeleid worden. Maar het verlegt nu zijn grenzen met de creatie van een offroader!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 20 januari 2022
  • Toekomst

Scuderia Cameron Glickenhaus, meestal gewoon Glickenhaus of SCG genoemd, is een Amerikaanse autobouwer met een focus op de motorsport. Het maakt onder andere deel uit van de weinige merken die ingeschreven zijn in de nieuwe koningsklasse van de 24 u van Le Mans met een waanzinnige hypercar waarvan ook een wegversie zou moeten volgen! Maar Glickenhaus toont blijkbaar niet enkel interesse in uithoudingsraces. Het merk heeft net een waterstofversie van zijn Boot voorgesteld, die moet schitteren tijdens de beroemde Baja 1000. 

Waterstof voor 1.000 km! 


SCG is niet aan zijn proefstuk toe op het vlak van offroaders. De extravagante Mini Boot maakte vorig jaar zijn première op de sociale media. Het grote nieuws is zijn immense waterstofreservoir. Volgens de autobouwer zou hij daarmee bijna 1.000 km moeten kunnen afleggen zonder te tanken! En zoals gewoonlijk heeft Glickenhaus meteen ook aangekondigd dat het een versie zal bouwen die gehomologeerd is voor gebruik op de Amerikaanse wegen. 

Hybride of waterstof


Krijgt Audi en zijn RS Q e-tron concurrentie in de categorie van de ecologische rally-raid wagens?Terwijl de Duitser al deelnam aan de Dakar-rally en er een plaatsje wist te veroveren in de geschiedenisboeken, zit de Amerikaan nog in het 3D-stadium. Er wordt trouwens geen enkele informatie over zijn rijbereik gecommuniceerd. Dus wat denk je? Ligt de toekomst van het offroad rijden eerder in batterij-aangedreven modellen of in waterstof?


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Van een grote SUV tot een kleine roadster, langs een vierdeurs-GT en een SUV-coupé: dit is alles wat we al weten over de toekomstige modellen van Polestar.

Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Het model krijgt een nieuwe, meer efficiënte batterij en elektromotor.

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

De elektrische EQ-familie van Mercedes telt tegenwoordig een breed scala aan modellen voor alle behoeften. Laten we de verschillende leden van deze familie eens overlopen.

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Het model is misschien een beetje in de vergetelheid geraakt, maar de eerste exemplaren van de Opel Frontera kunnen nu als oldtimer ingeschreven worden! Een model dat weleens gewild zou kunnen worden. We leggen uit waarom.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km
€ 56.000
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km