Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai brengt steeds meer modellen uit met een charismatische look, zoals deze nieuwe Sonata, die duidelijk geen saaie berline meer is.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 27 maart 2023
  • Lancering

De tijd dat Hyundai genoegen nam met auto’s te verkopen met een saai uiterlijk lijkt al lang voorbij. De Koreaanse constructeur krijgt steeds meer zelfvertrouwen in zijn designtaal. Kijk maar naar de nieuwste generatie van zijn populaire SUV Tucson, die veel minder doordeweeks is dan de eerste generatie uit de jaren 2000. Of het personenbusje Staria, dat meer lijkt op een futuristische conceptcar dan een gewone bestelwagen met drie zitrijen, in tegenstelling tot zijn voorganger H1 People. En zo kunnen we nog even doorgaan, met bijvoorbeeld de nieuwste generatie Kona en de elektrische Ioniq 5 en Ioniq 6.

Deze keer tilt Hyundai het traditionele imago van de gezinsberline naar een nieuw niveau met de Sonata. De nieuwe generatie wordt eind deze maand voorgesteld op het autosalon van Seoel en heeft een bijzonder sportief design. Helaas voor wie aan deze kant van de wereld verleid wordt door zijn uiterlijk: de nieuwe Sonata blijft beperkt tot de Koreaanse en Noord-Amerikaanse markten en zal dus niet worden aangeboden in Europa. 


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via mail:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
De nieuwe Rolls-Royce Cullinan Blue Shadow put inspiratie uit… de ruimte!

De nieuwe Rolls-Royce Cullinan Blue Shadow put inspiratie uit… de ruimte!

Slechts 62 exemplaren zullen geassembleerd worden.

Win een exclusieve, onvergetelijke off-road dag!

Win een exclusieve, onvergetelijke off-road dag!

Wij nodigen je graag uit voor een unieke, avontuurlijke dag met de nieuwe Ford Ranger en Ford Bronco!

Lexus LBX: hybride compacte premium-SUV

Lexus LBX: hybride compacte premium-SUV

Ondanks zijn compacte afmetingen, met een lengte van 4,2 meter, belooft Lexus dat je ook bij zijn nieuwe instap-SUV alle raffinement mag verwachten dat eigen is aan het merk.

Scoop: de Skoda Superb betrapt in Oostenrijk

Scoop: de Skoda Superb betrapt in Oostenrijk

Terwijl onze spionnen de berline ‘in zijn eentje’ konden fotograferen in de Oostenrijkse Alpen, was de Combi breakuitvoering er niet alleen...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 25.990
2021
7.100 km