Focus op de Hyundai Ioniq 6: een eerste veelbelovende kennismaking!

Afwerking, look, praktische aspecten: we vertellen je alles over de nieuwste elektrische Koreaan naar aanleiding van een eerste fysieke kennismaking.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 15 november 2022
  • Elektrisch
  • 4.459 weergaven

Het is lang niet de eerste keer dat we het hebben over de Hyundai Ioniq 6. Maar tot nu toe deden we dat aan de hand van de cijfers die de autobouwer beetje bij beetje vrijgaf: rijbereik, Cx, verbruik, afmetingen, enz. Nu kunnen we je onze eerste indrukken geven, nu we hem eindelijk in levenden lijve gezien hebben!

Groter dan hij oogt

Met een lengte van 4,86 m is de Ioniq 6 even groot als een Renault Espace, een Skoda Superb of een Volkswagen Arteon. Met andere woorden: hij is groot! Maar hij weet zijn afmetingen goed te verbergen en ziet er minder imposant uit dan hij in werkelijkheid is. Dat komt waarschijnlijk door de korte neus en het lage dak. Kortom, door zijn uitstekende aerodynamica. Binnen krijgen we echter een heel ander beeld!


Royaal veel ruimte! Of toch bijna...

Dankzij de wielbasis van bijna 3 meter is de ruimte achterin royaal! In ieder geval voor de benen... Door de aflopende daklijn flirt het hoofd van meer dan 1,8 meter grote passagiers op de tweede rij al met het plafond.... Zijn bagageruimte is ook royaal, maar zonder grote achterklep is de toegang beperkt. De materialen, afwerking en schermen zijn uitstekend en de algehele uitstraling is meer premium dan in zijn kleine broertje, de Ioniq 5.

We weten bijna alles

Zie je de camera's in plaats van de spiegels? Als je geen fan bent van deze technologie, moet je weten dat de Ioniq 6 in België standaard traditionele zijspiegels zal hebben. Een aantal stukjes informatie ontbreekt nog voor onze markt, zoals de prijzen en beschikbaarheid! Nog even geduld en we kunnen je echt alles vertellen over deze veelbelovende Hyundai.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een elektrische auto? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste elektrische autozoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: Sébastien Vanhouche.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Geflopt model: de Reliant Scimitar SS1, een vergeten zonderling

Geflopt model: de Reliant Scimitar SS1, een vergeten zonderling

In de moderne autogeschiedenis bekleedt Reliant een heel bijzonder plaatsje. Nadat het merk naam had gemaakt met auto's op drie wielen, en later met mooie shooting brakes in kunststof, beslist het om te investeren in roadsters. We schrijven begin jaren '80 en – op papier althans – lijkt dat een geweldig idee!

De nieuwe Porsche Cayenne: dit weten we al

De nieuwe Porsche Cayenne: dit weten we al

De derde generatie van de Cayenne krijgt in de lente een update. Dit is wat we er nu al over weten.

Top 10 van de populairste elektrische auto’s in Europa

Top 10 van de populairste elektrische auto’s in Europa

Twee modellen van hetzelfde Amerikaanse merk domineren afgetekend het klassement van de verkoop van elektrische auto’s op het Oude Continent.

BMW X5 en X6, verlichte neus en meer rijbereik

BMW X5 en X6, verlichte neus en meer rijbereik

De elektrificatie wordt naar een hoger niveau getild, met plug-in hybrides die een elektrisch rijbereik bieden van meer dan 100 km.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Manueel

€ 6.999
2014
214.750 km

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
32.000 km