Focus op de Hyundai Ioniq 6: een eerste veelbelovende kennismaking!

Afwerking, look, praktische aspecten: we vertellen je alles over de nieuwste elektrische Koreaan naar aanleiding van een eerste fysieke kennismaking.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 15 november 2022
  • Elektrisch

Het is lang niet de eerste keer dat we het hebben over de Hyundai Ioniq 6. Maar tot nu toe deden we dat aan de hand van de cijfers die de autobouwer beetje bij beetje vrijgaf: rijbereik, Cx, verbruik, afmetingen, enz. Nu kunnen we je onze eerste indrukken geven, nu we hem eindelijk in levenden lijve gezien hebben!

Groter dan hij oogt

Met een lengte van 4,86 m is de Ioniq 6 even groot als een Renault Espace, een Skoda Superb of een Volkswagen Arteon. Met andere woorden: hij is groot! Maar hij weet zijn afmetingen goed te verbergen en ziet er minder imposant uit dan hij in werkelijkheid is. Dat komt waarschijnlijk door de korte neus en het lage dak. Kortom, door zijn uitstekende aerodynamica. Binnen krijgen we echter een heel ander beeld!


Royaal veel ruimte! Of toch bijna...

Dankzij de wielbasis van bijna 3 meter is de ruimte achterin royaal! In ieder geval voor de benen... Door de aflopende daklijn flirt het hoofd van meer dan 1,8 meter grote passagiers op de tweede rij al met het plafond.... Zijn bagageruimte is ook royaal, maar zonder grote achterklep is de toegang beperkt. De materialen, afwerking en schermen zijn uitstekend en de algehele uitstraling is meer premium dan in zijn kleine broertje, de Ioniq 5.

We weten bijna alles

Zie je de camera's in plaats van de spiegels? Als je geen fan bent van deze technologie, moet je weten dat de Ioniq 6 in België standaard traditionele zijspiegels zal hebben. Een aantal stukjes informatie ontbreekt nog voor onze markt, zoals de prijzen en beschikbaarheid! Nog even geduld en we kunnen je echt alles vertellen over deze veelbelovende Hyundai.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een elektrische auto? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste elektrische autozoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: Sébastien Vanhouche.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Vergeten model: Opel Rekord A, 60 jaar een Duitser die dacht dat hij een Amerikaan was!

Vergeten model: Opel Rekord A, 60 jaar een Duitser die dacht dat hij een Amerikaan was!

60 jaar geleden lanceerde Opel de Rekord, een auto met typisch Amerikaanse trekjes... hoewel het wel degelijk een echte Europeaan was! Het merk viert dit jaar met trots de verjaardag van het model. Maar waarom? Wat maakte deze vergeten Opel zo interessant?

Toekomstige Jeep Wagoneer S krijgt mogelijks 600 pk!

Toekomstige Jeep Wagoneer S krijgt mogelijks 600 pk!

De Jeep Wagoneer S zou de concurrentie kunnen aangaan met de BMW iX, Rivian R1S en andere elektrische super-SUV's.

Onze 5 favoriete details van de Lexus RZ 450e

Onze 5 favoriete details van de Lexus RZ 450e

Lexus, de onbetwiste referentie op het gebied van hybride technologie, zet zijn stekkeroffensief voort met een eerste exclusief elektrische SUV: de RZ 450e. Hier zijn de 5 dingen die we het leukst vonden tijdens onze uitgebreide test.

Porsche 911 GT3 R Rennsport kost bijna een miljoen euro!

Porsche 911 GT3 R Rennsport kost bijna een miljoen euro!

Het is een zeer speciale reeks van de 911, waarvan er slechts 77 exemplaren worden gebouwd.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.000
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km