Mercedes: facelift voor de GLA en GLB

De twee compacte SUV’s van Mercedes evolueren lichtjes qua design, uitrusting en elektrificatie.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 17 maart 2023
  • Lancering

Mercedes is voortdurend bezig met zijn gamma up-to-date te houden. Na de A-Klasse, B-Klasse, CLA en GLE is het aan de GLA en GLB om een (kleine) facelift te krijgen. Qua look laten de compacte SUV’s een licht hertekende voorzijde zien, een nieuwe grille en een herwerkte lichtsignatuur.Meer uitrusting

Aan boord omvatten de nieuwigheden vooral een meer uitgebreide standaarduitrusting. De twee Duitse SUV’s krijgen standaard LED-koplampen, een grootlichtassistent, een achteruitrijcamera, een centraal display van 10,25 inch met de nieuwste generatie van het MBUX-systeem en digitale tellers van 7 inch. Optioneel kan je nog kiezen voor een groter tellerdisplay van 10,25 inch. Daarnaast zijn de optiepakketten ook uitgebreid om de configuratie te vergemakkelijken.Meer elektrificatie, diesel nog steeds op het programma

Onder de motorkap krijgen de viercilinder benzinemotoren een mild hybride ondersteuning op 48 V en worden ze standaard gekoppeld aan een robotbak met dubbele koppeling. De elektromotor van de plug-inhybride GLA 250e wint 5 kW aan vermogen (nu 80 kW of 110 pk), al blijft het gecombineerde vermogen hetzelfde met 218 pk en 450 Nm. De batterij van 11,5 kWh biedt tussen de 53 en 60 km aan elektrische range, ook dat blijft onveranderd, en kan tot 11 kW AC-laden en tot 22 kW DC-snelladen. De 2 liter-dieselmotor zit nog steeds in het gamma en heeft 3 vermogensniveaus.AMG wint aan stroom

De sportieve AMG-versies van de Mercedes GLA en GLB krijgen een gelijkaardige ingreep qua design en standaarduitrusting. De viercilinder van de 35 AMG-versies wordt zelfs een beetje geëlektrificeerd, maar ze winnen niet aan vermogen en leveren nog steeds 306 pk en 400 Nm aan koppel.Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Mercedes? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Mercedes zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Deze Mitsubishi XRT Concept is de voorbode van de volgende L200. Hij komt op de markt in Thailand en vervolgens in de rest van Azië en Oceanië, maar zal hij tot Europa geraken?

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

In plaats van een ‘echte’ camper te moeten kopen, kan je ook tijdelijk de nodige accessoires in een op maat gemaakte module voor je auto aanschaffen. Zoals met de QUQUQ Busbox-4, speciaal gemaakt voor de meest lifestylegeoriënteerde EV van het moment: de VW ID. Buzz!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Een grote compressor in een kleine Polo? Dat klinkt als een verleidelijk recept, en het bewijst dat de Volkswagen-groep – met een klein duwtje in de rug – weldegelijk een echte funauto kan bouwen!

Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Ben jij er klaar voor om de sensatie van je leven te ervaren? Vroom heeft 5 felbegeerde plaatsen veiliggesteld, zodat jij de co-piloot kan worden van een Porsche GT3 of GT4 tijdens de Porsche Club Francorchamps Days op 8 of 9 april. Wees er snel bij voordat deze unieke kans aan je voorbij gaat!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.999
2018
24.489 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km